Kırklareli 15 yıllık su sorununa çare arıyor

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, son günlerde Kırklareli'nde yaşanan su sorunun farkında olduklarını ifade ederek, "Biz sistemimizi tamamen yeniledik, şimdi DSİ'nin bize verdiği suyu A

GÜNDEM 8.09.2017 21:17:00 0
Kırklareli 15 yıllık su sorununa çare arıyor

KIRKLARELİ 15 YILDIR BU SORUNLA YÜZLEŞİYOR

 

Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu, belediye meclis salonunda düzenlendiği toplantıda basın mensuplarına su konusunda açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Kesimoğlu son günlerde Kırklareli’nde yaşanan su sorunun farkında olduklarını ifade ederek, "Bu sorun yaklaşık 15 yıllık bir sorun. Yani bizimle birlikte meydana gelen bir sorun değil. Göreve gelmemiz ile birlikte su arıtma tesisimizde uzmanlar eşliğinde detaylı bir inceleme başlattık. 1998 yılında kurulan tesisin teknik ve fiziki yapısında büyük aksaklıklar olduğunu gördük. Tesisimizi baştan sona köklü bir yenileme yoluna gittik. Fiziki şartları, teknik donanımlarını baştan sona yeniledik" dedi.

 

BÜROKRATİK ENGELLERLE KARŞI KARŞIYA KALDIK

 

Suyu arıtma tesisinde elektronik sisteme geçeceklerini dile getiren Kesimoğlu, "Bu sayede yöneticilerimiz anlık olarak suda, çözünmüş Oksijen, pH, bulanıklık ve klor ölçümünün takibini yapabilecekler.Biz suyumuzu Kırklareli barajından alıyoruz. Bugüne kadar hep suyumuzu alt savaktan aldık. Kırklareli barajının içerisinde organik çöküntüler var. Bu da doğal olarak suyun rengine ve kokusuna etki ediyor. Biz de o yüzden suyumuzu üst savaktan almak istediğimizi DSİ’ye bildirdik. Sürekli olarak bürokratik engellemelerle karşı karşıya kaldık" ifadelerini kullandı.

 

CHP'Lİ OLDUĞUMUZ İÇİN Mİ YAPILMIYOR?

 

Kırklareli’nin suyunu Armağan Barajından almasının gerektiğini vurgulayan Kesimoğlu, "Bunun gerçekleşmesi için 3.5 yıldır mücadele veriyoruz. DSİ, 2013 yılında Armağan Barajı’ndan su getirilmesi ile alakalı bir proje başlattı. 2015 yılında bitmesi gereken bir proje. Yıl 2017 ancak hala bitmiş bir şey yok. Belediye olarak elbette ki sorumluluğumuz altında bu konu. Ama niçin bürokratik engeller yaşadığımızın sorgulanması gerekir. Boğaz'ın iki yakasını birleştiren anlayış neredeyse 5 yıldır 24 kilometrelik isale hattını oluşturamadı. Armağan barajından gelecek temiz suya neden kavuşamıyoruz? Armağan Barajı isale hattı çalışması tamamen DSİ’nin yetkisinde olan bir durum ve bu durum bizim elimizi kolumuzu bağlamış durumda. Acaba siyaset mi engel oluyor diye sormamız gerekiyor. CHP’li Belediye olduğumuz için mi süreç bu kadar uzuyor? Art niyetli veya kötü düşünmek istemiyoruz. Bu konuyu halkımızın takdirine bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.