Yeni devlet hastanesinde son durum

Lüleburgaz'ın 300 yataklı yeni Devlet Hastanesi projesinde yüzde 15'lik kısım geride kaldı.

GÜNDEM 7.09.2017 21:49:00 0
Yeni devlet hastanesinde son durum

Başta İstiklal Mahallesi sakinleri olmak üzere tüm Lüleburgazlıların merakla beklediği yeni Devlet Hastanesi inşaatı santim santim yükselmeye devam ediyor

 

1 BUÇUK YILDA TESLİM EDİLMESİ HEDEFLENİYOR

 

Lüleburgaz’da Nisan ayında yapımına başlanan, 50 bin metrekarelik inşaat alanına sahip yeni Devlet hastanesi inşaatının yüzde 15’i tamamlandı. İntes ve Fema ortaklığı ile yapımına başlanan hastanenin kaba inşaatının Ocak ayına kadar tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şantiye Şefi Canip Bakış, "İnşaatın kaba halini Ocak ayına kadar bitirmeyi düşünüyoruz, hedefimiz hastanenin en erken 1 buçuk yılda yapılıp teslim edilmesi. Hastane 300 yataklı olacak şekilde planlandı, ayrıca 6 bloktan oluşacak. Bu blokların 4, 5 ve 9 kat olanları mevcut, alanda otopark ve bekleme alanları gibi bölümler de bulunacak, proje kapsamında bulunan bu yerlerin ağaçlandırılması da sağlanacak’ dedi.

 

DİŞ HASTANESİ YENİDEN PROJELENDİRİLİYOR

 

Hastane projesi içerisinde bulunan Diş Hastanesi’nin de, proje kısmında çıkan aksaklıklardan dolayı temelinin atılmasında gecikme yaşandığı öğrenildi. Canip Bakış, "Diş hastanesi inşaatı için projede değişikliğe gidildi, bunun nedeni ekstradan 1 kat daha ilave edilmek isteniyor ve binanın düşünüldüğü yerden 5 metre içeri kaydırılması gündemde, dolayısıyla binanın temelini kazmış olsak da şu an proje aşamasına geri döndüğü için bekliyoruz. En yakın zamanda projenin güncellenmesiyle birlikte yapımına başlayacağız" ifadelerini kullandı.