"Sanat eğitimi çocukların gelişimi için çok önemli" 

Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu, "Sanat eğitimi çocukların gelişimi için çok önemli" dedi.

GÜNDEM 4.09.2017 20:23:00 0

Dünyanın birçok ülkesinde okul öncesi çocuklara uygulanan kum sanatı eğitimi, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarırken, el becerileri ve hayal gücünü geliştiriyor.

 

Sanat ve tasarım atölyelerinde alternatif eğitim alan 3 ila 6 yaş arasındaki minikler kum, ışık ve cama hayallerini yansıtıyor.

 

Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu2nun konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

 

 "Resim, müzik, seramik, dans ve sunum çocukların kendini ifade etme becerilerini desteklemektedir. Sanat eğitimi çocukların problem çözme becerilerinin gelişimi için önemlidir. Kum çalışmaları bu eğitim içinde popüler olarak yerini almakta ve çocukların gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Sanat eğitiminde kullanılacak materyallerin sağlık açısından herhangi bir risk oluşturmamasına dikkat edilmeli. Çocukların gelişim düzeylerine uygun materyallerin bu eğitimlerde kullanılması da önemlidir. Ayrıca kum sanatı eğitimi ve sanat dallarına ilişkin çocuklara verilecek eğitimlerin yetkin kişilerce verilmesi de önemlidir."

 

“HAYATA BAKIŞ AÇILARINA KATKI SAĞLAR”

 

Tasarım çocuk atölyesi sanat ve doğa eğitimcisi Sevda Mutlu Öğütçü ise "Kum sanatı da son dönemdeki popüler sanat dallarından biri. Kreş çağındaki çocukların doğal materyallerle eğitimler alması onların içsel yolculuklarının ortaya çıkmasında önemlidir. Eğitimlerde kullanılan materyallerin doğal olması hayata bakış açılarına katkı sağlar. Kum sanatı eğitiminde çocuklar içinden geçenleri, hayallerini, gerçekleştirmek istediklerin, sevdikleri şeyleri farkında olmadan kumla çizdikleriyle ortaya çıkartır." dedi.