Moleküler Tarımsal Tanı Laboratuvarı açıldı

Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle kurulan Trakya Üniversitesi Moleküler Tarımsal Tanı Laboratuvarı'nın açılışı yapıldı.

GÜNDEM 27.08.2017 19:52:00 0
Moleküler Tarımsal Tanı Laboratuvarı açıldı

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar gibi bilim insanlarını yetiştirmek istediklerini söyledi.

 

BİTKİLERİN GENETİK TANISI DÜZENLENECEK

 

Tarımda kullanılan ürünlerin güvenliği, hastalıklara karşı direnci ve farklı tarım ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle kurulan Trakya Üniversitesi Moleküler Tarımsal Tanı Laboratuvarı hizmete girdi. TÜ Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi ve Moleküler Tarımsal Tanı Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Semra Hasançebi, topraktan sofralara kadar gelen bitkisel ürünlerin genetik özelliklerinin ve tanısının laboratuvarda konulacağını belirtti.

 

TABAKOĞLU: AZİZ SANCAR'LAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

 

TÜ Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, kurulan laboratuvarın kısa süre içinde uluslararası düzeyde hizmet vermesi için akreditasyon alacağını belirterek, Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar gibi bilim insanlarını yetiştirmek istediklerini vurguladı.