'Şaşırtma' yöntemiyle menekşe yetiştiriyorlar

Edirne Belediyesi tarafından seralarda şaşırtma yöntemiyle çiçek yetiştiriyorlar.

GÜNDEM 24.08.2017 20:23:00 0

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince son bahar aylarında kentin park, bahçe ve refüjlerde kullanmak üzere 250 bin adet menekşe yetiştiriyor.    

 

Ekipler, ilk olarak 250 bin Hercai Menekşe'nin tohumunu iklim ve teknik şartların daha iyi olduğu Yalova'ya gönderdi. Yalova'da fidelendirilen çiçeklerde zayiat da yaşanmamış oldu. Fidelendirilen çiçekler daha sonra Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne gönderildi. Müdürlük ekipleri de fidelerin gelmesiyle birlikte, 250 bin hercai menekşesi fidelerini şaşırtma yöntemiyle köklerini güçlendirmek için kendi seralarında bulunan viyollere ekti.

 

“TAM MEVSİMİNDE BU ÇİÇEKLERİ EKMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

 

Belediyeden konuyla ilgili yapılan açıklamada  "Hercai Menekşe tohumlarını filizlenmeleri için en uygun iklim ve teknolojiye sahip Yalova'daki bir tesiste fide haline gelene kadar beklettik. Aşırı sıcak nedeniyle bunu kendi seralarımızda yapamıyorduk. Büyümeleri çok uzun zaman alıyordu. Aslında bu işlem tohumların çimlenme ve fide haline gelme süresini hızlandırmaktır. Fidelenen çiçekleri şimdi bulundukları viyollerden kendi seralarımızdaki köklerinin kuvvetlenmesini sağlayacak viyollere aldık. Bu işlemin adı da şaşırtma. Böylece önümüzdeki kısa süre içerisinde, tam mevsiminde bu çiçekleri ekmeye başlayacağız" denildi.