19 yıl boyunca bu plana göre yapılacak

Edirne'de bulunan Tavuk Ormanının Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Orman Amenajman Planı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yapıldı. Edirne Belediyesi ormanın bakımını bu doğrultuda 19 yıl boyun

GÜNDEM 24.08.2017 20:15:00 0
19 yıl boyunca bu plana göre yapılacak

BAKIM YAPILAMIYORDU

 

Mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne ait olan 49 hektar bir alana sahip olan Tavuk Ormanı, Orman Amenajman Planının süresi sona ermişti. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından plan sona erdiği için ormanın bakımı gerçekleştirilemiyor, kuruyan dallar bile kaldırılamıyordu. 

 

Edirne Belediyesi’nin başvurusu üzerine 2017-2036 yılları arasında gerçekleştireceği bakım işlemleri için gerekli Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Orman Amenajman Planı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca tamamlandı. Kontrolü Edirne Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Tavuk Ormanı’nın bakımı 19 yıl boyunca bu plan dahilinde belediye tarafından gerçekleştirilecek.

 

ÇALIŞMALARA EN KISA SÜREDE BAŞLANACAK   

 

Dişbudak ve Karaağaç cinsi ağaçların yoğun olduğu ve Edirne’nin akciğerlerinden biri olan Tavuk Ormanı’nda aşırı yağış ve nehir taşkınları nedeniyle bazı ağaçların kökleri zayıflamış, devrilmişti. Söz konusu plan sona erdiği için devrilen ağaçları dahi yerlerinden kaldıramadıklarını ifade eden Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, amenajman planının onaylanmasıyla birlikte çalışmalara da en kısa sürede başlayacaklarını söyledi.

 

İlk olarak yağış ve nehir taşkınları nedeniyle kökleri zayıfladığı için yıkılan ağaçları bölgeden temizleyeceklerini ifade eden yetkililer daha sonra aralama çalışmalarını gerçekleştireceklerini anlattı.

 

İdare süresini tamamlamış, ömrünü tamamlamış ağaçların yeni yetişen ağaçların yeşermesini ve büyümesini engellediğini ve bu durumun da ormanın sürdürebilirliğini olumsuz yönde etkilediğini anlatan yetkililer, aralama çalışmasını gerçekleştirerek, bu özelliğe sahip ağaçları kaldıracaklarını söyledi. Bu sistemle ormanın sürdürebilirliğinin sağlandığını ifade eden yetkililer, 19 yıl boyunca plan dahilde ormanını bakımına devam edeceklerini bildirdi.