"18 yaşında işçi olarak çalışmaya başlamıştım"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 18 yaşında bir işçi olarak çalışmaya başladığı Tekirdağ rakı fabrikasının kapanmasının kendisini çok üzdüğünü söy

GÜNDEM 18.08.2017 21:42:00 0

Başkan Albayrak Şarköy’de bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Tekirdağ rakı fabrikasının kapanmasıyla en çok üzülenlerin başında kendisinin olduğunu anlatan Albayrak:           “Tekirdağ’ın 86 yıldır sembolü olan bölge bağcılarını kalkındırmış olan Tekirdağ Şarap ve İçki Fabrikası daha sonra 1 Mart 2014’den sonraki özelleştirmeyle beraber, ismi  ‘Mey’ olan tesisimiz 14 Ağustos 2017’de üretimini tamamen durdurdu. Mey Anonim Şirketinin Manisa’daki tesislerine taşındı. Tekirdağ için büyük bir kayıptır. Özellikle benim hayatımda çok özel bir yeri vardır. Oraya 18 yaşında bir işçi olarak çalışmaya başladım. Daha sonra kimya mühendisi olarak bütün birimlerinde görev aldım. Laboratuar şefi, rakı üretme amiri, şarap üretme amiri, müdür muavini, son 15 yıldır da fabrika müdürlüğünü yaptığım tesisin bugün oradan kalkmış olması beni son derece üzmektedir. En büyük üzülenlerin başında ben bulunuyorum.”dedi.

 

“ŞARKÖY TEKİRDAĞ’IN BODRUM’UDUR”

 

Şarköy’e yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden bahseden Albayrak,   “Şarköy’ün nüfusunun 50 bin olacağı gözükmektedir, yatırımlarımızı yaptık. İki dere ıslahını programımıza koyduk. Arıtma tesisi sorununu çözmeye çalıştık. 9 trilyon biten yatırımımız var. Sadece TESKİ’nin Şarköy’e 17 trilyon yatırımı var. Diğer yatırımları koyduğumuzda bu 40 trilyona ulaşıyor. 

 

Şarköy bağcılarını yeniden kalkındırmamız gerekiyor.1978 de 102 şarap üreticisi vardı. Bu üzümün değerlenmesi, bağcıların kalkınması lazım. Arıtma tesisi sorununu çözmek üzerindeyiz. Bütün köylerin kanalizasyonu birleştireceğiz. Biyolojik ıslah yapmak istiyoruz. Şarköy bizim göz bebeğimizdir.  Şarköy Trakya’nın Bodrum’udur.”ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL