Son teknoloji ürünlerle Kur'an öğreniyorlar 

Kırklareli'nin Vize ilçesinde bulunan Çakıllı Beldesi'ndeki Yeni Cami'de yaz Kur'an kursundaöğrenciler son teknoloji ürünlerle Kur'an-ı Kerim eğitimlerini sürdürüyor.

GÜNDEM 18.08.2017 21:38:00 0
Son teknoloji ürünlerle Kur

Çakıllı’da bulunan Yeni Camii altındaki Okuma Salonu ve Kur'an Öğrenme Merkezi yaz Kur'an Kursu öğrencileri ve öğrenmek isteyen herkes için farklı bir donanımla dikkatleri çekiyor. Çakıllı Yeni Camii altında bulunan okuma salonu ve Kur'an öğrenme Merkezi birçok Kur'an Kursu ve Camilerde bulunmayan teknolojik imkânları halkın hizmetine sunuyor.

 

Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Güzel beldemizde bulunan Çakıllı Yeni Camii okuma salonu ve Kur'an öğrenme Merkezinin çevre ilçe ve beldelerde bulunmayan imkânlara sahiptir. Çakıllı Yeni Camii İmam Hatibi Hüseyin Akgün hocamızın çabaları ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile oluşturulan merkez çağımızın gerektirdiği bütün teknolojik imkânları kullanabilmektedir. Çocuklarımız, bu yıl alınan bilgisayarlar ve interneti kullanarak Kur'an-ı Kerim’i ve dini dersleri daha verimli öğrenmektedir. Ayrıca geçmiş yıllarda yapılan masa tenisi Salonu ve diğer Sportif aktivitelerde daha iyi ve eğlenceli bir kurs ortamı oluşturulmuştur. Bu imkanlar için cami imam hatibi Hüseyin Akgün’e çabalarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

 

Çakıllı Yeni Cami İmam Hatibi Hüseyin Akgün de "Okulların tatil olması ile birlikte camilerimizde yaz dönemi Kur'an kursları devam ediyor. Camimizin altında bulunan Kur’an kursunun da öğrencilerimizin birçok ihtiyaçlarını karşılayacak koşulları oluşturduk. Bilgisayar ve internet artık hayatımızın bir parçası. Bunun için sınıfımızın bilgisayar ve interneti kullanarak daha çağdaş ve modern bir hale gelmesi için bilgisayarla donattık. Bilgisayarla Kur’an-ı Kerim öğrenmek hem öğrenciler hem de öğreticiler için bir kolaylık sağlıyor. Yardım ve katkılarından dolayı Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram’a, Zafer Mahallesi Muhtarı Levent Kösem, Vize Görkem Kasabı sahibi Harun Sert başta olmak üzere emeği geçen tüm hayırsever vatandaşlarımız teşekkür ederim." şeklinde konuştu.