50'sinden sonra üniversiteli oldular

Edirne'de özel sektörden emekli olan 58 yaşındaki Ahmet Faruk ve 51 yaşındaki öğretmen eşi Nalan Şahin Tabakoğlu, girdikleri üniversite sınavını kazanarak Trakya Üniversitesi'ne kayıt yaptırdı.

GÜNDEM 16.08.2017 20:59:00 0
50

Yeniden öğrenci olacakları için çok heyecanlı olduklarını kaydeden Tabakoğlu çifti gençlere tavsiyelerde bulunarak, " Diploma her zaman lazım ama bunun ötesinde almış oldukları eğitimler kendi sevdikleri alanlarda olmalı ki başarı oranları yüksek olsun" dedi.

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNİ TERCİH ETTİLER

 

Edirne'de ikamet eden emekli Ahmet Faruk ve öğretmen eşi Nalan Şahin Tabakoğlu, girdikleri üniversite sınavını kazanarak tercihlerini Trakya Üniversitesi'nden yana kullandı. Dün Balkan Yerleşkesi'nde başlayan kayıtlar için gelen çitten Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde resim öğretmeni olan Nalan Şahin Tabakoğlu Güzel Sanatlar Fakültesi El Sanatları Bölümü'ne eşi, Ahmet Faruk Tabakoğlu ise Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümüne kayıt yaptırarak yeniden öğrenci olmanın heyecanını yaşadı.

 

EDİRNE'DE EL SANATLARI ALANINDA KENDİMİ GELİŞTİREBİLİRİM

 

Resim öğretmeni Nalan Şahin Tabakoğlu, emekliliğine kısa bir süre kaldığını ve boş zamanlarını üniversite okuyarak değerlenmek istediğini söyledi. Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları bölümünü kazandığını kaydeden Nalan Şahin Tabakoğlu, “Emeklilik sürecimde Edirne gibi Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapmış bir şehirde geleneksel el sanatlarını pekiştirebileceğimi düşündüm daha önceki bilgilerimle. Ben de eşimle birlikte sınava girdim ve nihayetinde kazandık. İlk baş sınavı ve bu bölümü kazandığımızı duyunca yakın çevrem güldü. Benim görev yaptığım lisede ilk başta öğrencilerime söylememiştim. Sonra bir şekilde duymuşlar. İlk etapta sınava gireceğime inanamadılar. 'Niye okuyacaksınız? Büyüyünce ne olacaksınız hocam?' gibi lise esprileriyle karşılaştık. Bunların dışında bizleri takdir eden arkadaşlarımız da çokça oldu” ifadelerini kullandı.

 

YENİDEN ÜNİVERSİTELİ OLMA HEYECANINI YAŞIYOR

 

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümüne kayıt yaptıran Ahmet Faruk Tabakoğlu yeniden üniversite öğrencisi olacağı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Arkeoloji hem benim ilgi duyduğum alanlardan bir tanesiydi hem de insanlar kendilerinden önceki insanların ne yaptığını, ondan öncekilerin ne yaptığını bilmeden buraya nasıl geldiklerini anlayamazlar. Dolayısıyla ilk insanlığın toplu yaşama başladığı zamandan beri ne gibi aşamalardan geçip de bugünkü modern dünyaya ulaştığınızı anlamanın en iyi yolu arkeolojiden geçer diye düşünüyordum, bu nedenle arkeolojiyi seçtim” dedi.