Keşan'da 10 bin 416 ton asfaltlama yapılacak

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Kurban Bayramı sonrasında ana caddelerdeki asfaltlama çalışmalarına başlanacağına söyledi..    

GÜNDEM 14.08.2017 21:51:00 0
Keşan

1 milyon 786 bin TL bedelle ihalenin özel bir firmaya devredildiğini belirten Başkan Özcan, Kurtuluş Caddesi, İsmail Saraç Caddesi, Anafartalar Caddesi ve Enez Caddesi’ndeki mevcut asfaltın freze makinesi ile kazılacağını finişer ile bütün bir şekilde asfaltlanacağını belirtti.  

 

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nden Enez Kavşağı’na kadar olan bölümün komple asfaltlanacağına dikkat çeken Özcan 4 bin 340 m3’lük mevcut asfaltın freze makinesi ile kazılacağını, yerine toplamda 10 bin 416 ton asfaltlama yapılacağını bildirdi.

 

“269 ADET YAĞMUR SUYU IZGARASI ASFALT KOTUNA GETİRİLECEK”

 

Asfaltlama işinin esnafın işlerine sekte vurmamak adına Kurban Bayramı’ndan sonra başlayacağına da vurgu yapan Özcan, çalışma kapsamında kanalizasyon, yağmur suyu muayene baca kapakları ve yağmur suyu ızgaralarının da asfalt kotuna getirileceğini söyledi. Bu çalışma kapsamında 167 adet kanalizasyon ve yağmur suyu baca kapağı ile 269 adet yağmur suyu ızgarası asfalt kotuna getirilecek dedi.

 

1 AYDA TAMAMLANACAK

 

Özcan, Kurban Bayramı’nın hemen ertesinde başlayacak çalışmaların 1 ay da tamamlanacağına vurgu yaparak,   “Asfaltlamadan önce söz konusu caddelerde bulunan doğalgaz ve kaldırım çalışmalarının hepsinin bitirilecek. Asfaltlama sonrası söz konusu caddelerde uzun bir süre kazı çalışması yapılmayacak.  Dolayısıyla da asfalt bozulmayacak.”dedi.

 

Özcan, finişer ile asfaltlama işi dışında Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı asfalt ekibinin de Keşan’ın diğer yerlerinde asfaltlama çalışmalarına hız vereceğini ifade etti.