Kapaklı Belediyesi orman yangınlarına önlem alıyor

Kapaklı Belediyesi tarafından Kazak gölü mesire alanına özel olarak tasarlanmış 36 adet mangalın montajına başlandı.

GÜNDEM 9.08.2017 20:57:00 0
Kapaklı Belediyesi orman yangınlarına önlem alıyor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, '' İlçemizde nefes alabildiğimiz ve Trakya'mızın göz bebeği olan Kazak gölümüze yenilikler katmaya devam ediyoruz" dedi.

 

ÇAMLIK PARKINA DA MANGAL MONTE EDİLİYOR

 

Doğa güzelliğini korumak ve son günlerde sıklıkla yaşanan orman yangınlarının önüne geçebilmek amacıyla mangalseverlerin daha güvenli bir şekilde piknik alanını kullanmaları için 36 adet mangalın montajına başlandı. Ayrıca Mithatpaşa Caddesi üzerinde yer alan Çamlık parkına da özel olarak hazırlanmış mangallardan monte edilerek vatandaşların güvenli bir şekilde ateş yakabilmeleri sağlandı.

 

KAZAK GÖLÜ DEĞİŞECEK

 

Kazak gölü mesire alanı hakkında vatandaşlardan alınan geri dönüşlere dikkat ettiklerini ifade eden Mandalı,  2017 yılı sonuna kadar Kazak gölünün ihaleye çıkarılacağını belirterek, "Hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. İhalemiz ile birlikte Kazak gölümüzde 2 adet restoran, 2 adet kır kahvesi, 1 adet halı saha, basketbol sahaları, tenis kortları, paintball oyun alanları, kamelyalar, yöresel ürün satış üniteleri, yeni çocuk oyun alanları, bisiklet kiralama üniteleri, bisiklet ve yürüyüş yollarının yapılmasını sağlayacağız. Ayrıca Kazak gölü mesire alanımızın etrafını çevre çiti ile muhafaza ederek daha temiz olmasını ve özel güvenlik görevlilerinin mesire alanımıza giriş ve çıkışlarını kontrol ederek denetimine daha özen göstereceğiz'' dedi.