Kadın erkek eşitliği Süleymanpaşa'da güvence altında

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı Protokolü'ne imza attı. Protokol, belediyeler nezdinde kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için ger

GÜNDEM 7.08.2017 21:00:00 0
Kadın erkek eşitliği Süleymanpaşa

BAŞKAN EŞKİNAT CEMR PROTOKOLÜNÜ İMZALADI

 

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından, Eylül 1981’de yürürlüğe giren Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi’nin 25. Yıldönümünde 2006 yılında duyurulan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı belgesi, yerel yönetimler eliyle toplumda kadın erkek eşitliğinin sağlanmasını amaçlıyor. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, belediye adına protokole imza atarak kadın erkek eşitliği konusunda dev bir adım atılmasını sağladı.

 

KADIN HAKLARINA SAHİP ÇIKALIM

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "30’dan fazla ülkede belediye ile yerel ve ulusal yönetim birlikleri olmak üzere üyeleri bulunmaktadır. Türkiye’de sadece 20 belediyenin dâhil olduğu bu protokole biz de Süleymanpaşa Belediyesi olarak imzamızı atmış bulunuyoruz. Türkiye’de protokolü imzalayan 21. belediye olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da kadın haklarına, eşitliğe ve birlikte hoşgörü içinde yaşama idealine daha fazla duyarlı olmaya ve sahip çıkmaya davet ediyorum"  dedi.