Tarihi evler restore edilecek

Tekirdağ'da mübadele döneminden kalan evler Miras Atölyesi ile hayat bulacak. Uçmakdere ve Gazi Köyü'ndeki toplam 99 tarihi ev restore edilerek, gelecek nesillere aktarılacak.

GÜNDEM 1.08.2017 21:13:00 0
Tarihi evler restore edilecek

TEKİRDAĞ YARIŞMADA 1. OLDU

 

Tekirdağ'ın Uçmakdere ve Gaziköyü'nde mübadele döneminden kalan toplam 99 ev, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Miras Atölyesi' projesi kapsamında aslına uygun olarak restore edilecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 'Miras Atölyesi' projesi Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi  tarafından düzenlenen Etkin Belediye Proje Yarışmasında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte birincilik ödülünü paylaştı.

 

ALBAYRAK YERİNDE İNCELEDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, projeyi yürüten Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşat Ergin ile evlerin bulunduğu Uçmakdere ve Gaziköyü'ne giderek incelemelerde bulundu  Evlerin restorasyonuna Eylül ayında başlanacağını belirten Başkan Albayrak, projenin kırsal turizm ve eko köy projesi anlamında çok önemli bir proje olacağını söyledi.

 

RESTORASYON SONRASI TURİZME AÇILACAK

 

Restore edilecek evler hakkında açıklamalarda bulunan  Albayrak, "Uçmakdere Köyü bu anlamda bizim için çok önemli, burada şu andan projeye 52 ev, Gaziköy'de de 47 tescilli ev ilk etapta projeye dahil edildi. Bu projeyi tamamlayıp yerli ve yabancı turizme açmak istiyoruz. Ancak bu projeyi yaparken de bu köylerde yaşayan insanlarla beraber bu işi yürütmek istiyoruz. Buradaki köylülerimiz buna benzer kırsal turizmin yapıldığı yerlere götürüp yerinde anlattık. Ve şimdi 'Miras atölyesi' projesinin 1 ve 2 etap olmak üzere uygulamaya başlayacağız. Ve biz bu projelerle Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından birincilik ödülü aldık" dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN