9 bin alabalık yavrusu tabiata salındı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırklareli Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Vize İlçesi'nde ki Yenesuyu Deresi'ne, 9 bin adet kırmızı benekli alabalık salındı. 

GÜNDEM 30.07.2017 20:14:00 0
9 bin alabalık yavrusu tabiata salındı

TABİ STOKLARI DESTEKLEMESİ BEKLENİYOR

 

Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü faaliyet alanında bulunan Vize ilçesi Balkaya mülki hudutlarındaki Yenesuyu Deresi’nde yapılan salım faaliyeti ile 9 bin adet kırmızı benekli alabalık yavrusunun tabiata salımı gerçekleştirildi. 2013 yılında ilk anaç bireylerin alındığı akarsuya bırakılan yavru kırmızı benekli alabalıkların tabii stokları desteklemesi bekleniyor.

 

HALKIN BİLGİLENDİRİLMESİ İSTENDİ

 

Proje kapsamındaki faaliyete Maçka -Altındere Alabalık Üretim Merkezi yetkilileri ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı I. Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Furtun, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürü Şube Müdürü Vekili Gökay İnal ve Kırklareli Şube Müdürlüğü teknik ekibi, Balkaya ve Aksicimköyleri muhtarları eşlik ettiler. Balık salımı yapılan akarsuda balık avı yasaklanarak gerekli uyarı levhaları uygun noktalara yerleştirildi. Yerel yönetimlerden de halkın bu konuda bilgilendirilmesi istendi.

 

Haber / Rüşa ELMA