Makedonya'da Türk esintisi

Makedonya Radoviş'teki 11. Geleneksel Yörük Şenliğine Ergene Belediyesi tarafından götürülen vatandaşlar, Türk kültürünün yaşatıldığı ve coşkulu geçen etkinliklere katıldılar.

GÜNDEM 27.07.2017 20:41:00 0
Makedonya

ERGENE’DE YAŞAYAN MAKEDONLAR İLGİ DUYDU

 

Ergene Belediyesi, Makedonya'nın güneydoğusunda bulunan Radoviş kentine bağlı Topolnitsa köyünde düzenlenen 11. Geleneksel Yörük Şenliklerine katıldı. Doğu Makedonya Türkleri Derneğince bu yıl 11.si düzenlenen ve Radoviş Belediye Başkanı Saşko Nikolov, Radoviş Türk meclis üyesi Enis Ömer ve yöre halkının katıldığı şenliklere, Ergene Belediyesi meclis üyesi Yüksel Baydarlı, Ergene Makedonyalılar Dernek yönetimi ve Makedonya’dan göç eden Ergene’de yaşayan vatandaşlar katıldı.

 

SOYDAŞLAR DAHA DA YAKINLAŞSIN

 

Hafta sonu düzenlenen şenliklere katılan Meclis üyesi Yüksel Baydarlı, Kardeş şehrimizde düzenlenen şenliklere Ergene belediyemizi temsilen Ergene’de yaşayan Makedonyalı Türklerle birlikte katılmaktan dolayı onur duyduğunu ifade ederek, söz konusu etkinliğin Doğu Makedonya'daki soydaşların birbirleriyle ve bölge soydaşlarıyla daha da yakınlaşmasına neden olduğuna değindi. Radoviş Belediye Başkanı Nikolov da karşılıklı saygı ve hoşgörünün örneği bu festivalin gelecekte de devam etmesi temennisinde bulundu. 

 

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ MAKEDONYA TOPRAKLARINDA

 

Festival kapsamında yöredeki kadınlar giydikleri yerel kıyafetlerle renkli görüntüler oluşturdu. Şenliğin düzenlendiği alanda yarışmalar, halk oyunları ve güreş müsabakalarının düzenlendi. Ardından meydanı dolduran yörükler, yerel sanatçılar eşliğinde eğlenerek misafirlerle birlikte bu özel günün tadını çıkardı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ