Son gün yarın!

Sicil affı için son gün yarın. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Üyesi Cengiz Günay, yarın başvuruların son bulacağı sicil aflarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 26.07.2017 00:01:00 0
Son gün yarın!

KREDİ KARTI BORCU OLANLAR DA YARARLANABİLECEK

 

Tekirdağ İş Dünyası’na seslenen Günay, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı sicil affı başvuru tarifinin yarın son bulacağını ifaderek, “Bu kapsamda borçlular ya borçlarını vadelendirerek ya da tamamını kapatarak sicil affından faydalanabilecek. Ülke genelinde ve ilimizde kredi, kredi kartı, çek ve senet gibi borçları olanların ve "kara liste “de bulunan borçluların 27 Temmuz’a kadar başvurmaları halinde Sicil Affından faydalanabileceklerdir. Bunun yanı sıra kullandığı kredi ve kredi kartı borçlarını düzensiz ödeyenler ya da ödemeyenler sicil affından faydalanabilecek” dedi.

 

KARA LİSTEDE OLANLAR BU FIRSATI KAÇIRMASIN

 

Yasaya göre; 6 ay içinde borcunun tamamını ödeyen veya yapılandıranlar kara listeden kurtulabilecek. Bankalar, bu borçları 72 aya kadar vadelendirme yaparken, sicil affından faydalanmak isteyenler bankalara başvurabilecek. Hacizlik durumda ve borç dosyası avukata gidenler de bu aftan yararlanabilecek. Toplam 14 milyon kişinin kara listede olduğu ve tamamını kapsadığı sicil affı başvuru süresi dolmadan borçların tamamının ya kapatılması ya da yapılandırılması gerekecek.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ