Akay, çocuklara verdiği sözün arkasında durdu

Bir yanda neşe, bir yanda hüzün. Çerkezköy Belediyesi'nin Bağlık Mahallesi'nde 4 buçuk dönüm alan üzerine yapımına başladığı Taziye Evi ve özellikle kadınların ve çocukların sosyalleşeb

GÜNDEM 24.07.2017 21:23:00 0
Akay, çocuklara verdiği sözün arkasında durdu

BAĞLIK MAHALLESİ'NE RENK KATACAK

 

Bağlık Mahallesi 383 ada üzerinde bulunan yeşil alanda yapımına başlanan Taziye Evi, Mahalle Evi ve yeşil alan düzenlemesi çalışmalarında ilerleme kat edildi. Özellikle kadınların birçok sanat ile yakından ilgilendiği ve maddi gelire dönüştürebildiği zanaatları elde, en önemlisi sosyalleşme alanı bulduğu Mahalle Evi inşaatında sona yaklaşıldığına işaret eden Başkan Akay, "Taziye Evi ve Mahalle Evi binası yapım çalışmalarının Eylül ayına kadar tamamlanması hedefleniyor” dedi. Akay dönemindeki en önemli hedeflerden birisi olan ''yeşil alan'' çalışmaları ise yine bu parkta kendisini gösteriyor.

 

VERDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA DURDU

 

Ara ara yapımı süren projeleri yerinde inceleyen Başkan Akay'ın son inşaat ziyaretinde inşaat hakkında gelinen son nokta hakkında brifing aldığı esnada yanına gelen çocukların kendisinden talep ettiği futbol ve basketbol sahası yapımı için çocuklara söz vermişti.  Akay'ın talimatı ile harekete geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, spor alanı yapım çalışmalarına başladı.

 

BİR YANDA HÜZÜN BİR YANDA NEŞE

 

Taziye Evi ve Mahalle Evi Parkı yanında yapımına başlanan spor alanında bir adet futbol ve bir adet basketbol sahası yer alacakken, vefat eden vatandaşların yakınlarının bir arada bulunabileceği adeta bir matem alanının yanında hayatın bir parçası olan neşe ve gülücükler ile yaşam tekrar umut bulmuş olacak.

 

YETİŞKİNLER UNUTULMADI

 

Çocuklara verdiği sözün arkasında duran Akay, yapım işi devam eden spor alanı hakkında yaptığı açıklamada, "Basketbol ve futbol sahalarımızın beton atma çalışmaları tamamlandı. Direklerin dikilmesi ve tel çitlerin çekilmesinin ardından potalar ve kaleler monte edilecek. Aydınlatma ve çevre düzenleme çalışmalarının da tamamlanmasının ardından çocuklarımız burada gönüllerince oyun oynayabilecek” dedi. Spor alanında yetişkinler için de fitness alanı oluşturulacağını sözlerine ekleyen Akay, çalışmaların en geç Eylül ayına kadar tamamlanacağını düşünüyor.

 

Haber / Celal KARAKURT