Hayvanseverlerden fileli çözüm

Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde hayvansever vatandaşlar, belediyenin sokak hayvanları için geçici olarak yaptığı barınağa gölgelik yaparak, sokak hayvanlarının gölgede yatmalarını sağladÄ

GÜNDEM 19.07.2017 20:44:00 0
 Hayvanseverlerden fileli çözüm

GÖLGEDE YATMALARINI SAĞLADIK

 

Babaeski'de yaşayan gönüllü hayvanseverlerden Melis Sezer, Aybüke Şen, Göknil Sevinç, Nazan Yayak ve Taner Balcı, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce ilçede toplanan sokak hayvanları için geçici olarak yapılan Hayvan Barınağı'na file ile gölgelik yaptılar. Hayvanların sıcaktan etkilenmemesi için file gerip gölgelik yaptıklarını ifade eden Göknil Sevin, “Sokak hayvanları için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Geçici olarak yapılan hayvan barınağına bu sefer, hayırsever vatandaşların katkıları ile alınan güneş ışınlarını geçirmeyen file gerdik. Bu sayede sokak hayvanlarının biraz da olsa gölgede yatmalarını sağladık” dedi.

 

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

 

Taner Balcı ise Babaeski'ye 40 kilometre uzaklıktaki fabrikanın yemek artıklarını alarak sokak hayvanlarını getirdiklerini söyledi. Barınağı her gün düzenli olarak ziyaret eden Melis Sezer, "Sokak hayvanları için geçici olarak yapılan bu barınakta, hayvanların sağlıklı bir ortamda yaşam sürmeleri için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu önemli konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

 

Haber / Rüşa ELMA