Bircan'ın çabaları sonuç verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın çabaları sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu taş ocakları ve Ergene'deki çevre felaketlerini yerinde görmek için Ağusto

SİYASET 19.07.2017 20:39:00 0
Bircan

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, üyesi olduğu TBMM Çevre Komisyonunun taş ocakları ve Ergene için Ağustos’ta inceleme yapmak üzere geleceğinin bilgisini vererek, “İlk günden beri taş ocakları ve Ergene konusunu sürekli gündemde tuttum, komisyonun ilk toplantısından itibaren bu çevre felaketlerine dikkat çekerek, komisyonumuzun yerinde incelemeler yapması gerektiğini dile getirdim. Çalışmalarım sonucunda Ağustos ayında komisyonumuzla Edirne’mizde olacağız” dedi.

 

“KOMİSYONA MÜCADELEMİZİ ANLATACAĞIZ”

 

Bircan geçen hafta Mecidiye’de taş ocaklarına karşı açılan davanın keşfine katılarak, bu bölgenin taş ve kalker ocakları ile yok edilmesini protesto etmişti. Bakanlığın genelgesine aykırı olarak doğa harikası Mecidiye’ye kalker izinleri verenlerin doğaya karşı en büyük ihanet içinde olduğunu vurgulayan Bircan, “Dünya üzerinde aklı başında kimi getirseniz, hangi alana taş- kalker ocağı açılmaz diye sorsanız göstereceği yer Mecidiye’dir. Komisyon üyelerimize de bu doğa harikası alanı göstereceğiz ve yıllardır yaptığımız mücadeleyi anlatacağız” diye konuştu.

 

UMARIM SÖZLERİNDE DURURLAR

 

Ergene ile ilgili çalışmalarını sürdüren Bircan, “Derin deşarj ile Ergene’nin kurtulacağını iddia ediyor. Bakanlık, biz de bölge halkı olarak bir an önce kirliliğin bitirilmesini bekliyoruz. Daha önce çok sözler verdiler ama hiçbiri tutulmadı, umarım bu sefer sözlerinde dururlar. Komisyon üyelerine Ergenemizin kirliliğini de göstereceğiz ki daha çabuk sonuç alabilelim” şeklinde konuştu

 

ÇÖZÜMLER İÇİN OLANAK SAĞLAYACAK

 

Bircan, Ağustos ayındaki TBMM Çevre Komisyonu keşfinin detaylı tarihlerini ve programını netleştiği zaman açıklanacağının bilgisini de vererek, “Çevre Komisyonunda sürekli olarak taş ocaklarını ve Ergene sorununu anlatıyorum, bu keşifle yaşadığımız doğa katliamının boyutlarını gözleri ile görecek komisyon üyesi arkadaşlarımız. Bu da daha hızlı çözümler için bize olanak sağlayacak” ifadelerini kullandı.