Bölgenin yaşam alanı oldu

Çerkezköy Tepe Emlak konutlarında Trakya'nın en büyük ve doğal yeşil alanda kurulan 23 Nisan Parkı'nda çocuklar ve aileler mutlu anlar yaşıyor. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, parka Ã

GÜNDEM 9.07.2017 19:00:00 0
Bölgenin yaşam alanı oldu

ÇOK CİDDİ MASRAF ETTİK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, hergün yüzlerce insanın ziyaret ettiği parkta vatandaşlarla bir araya geldi. Emek harcayarak 7 bin metrekare alanın 3 bin 500 metrekarelik alanını böyle bir park alanı olarak değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Akay, “Bayram öncesinde çocuklarımıza burayı açmış olduk yaklaşık 3 haftalık zaman diliminde çok ciddi seviyede misafirlerimiz var. Çok ciddi masraf ederek Çerkezköy çocuklarına böyle bir yeri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklara ait bu alana herkesin sahip çıkması ve kollaması gerekiyor” dedi.

 

23 HEKTARLIK ALANI DA BU ALAN İÇERİSİNE KATACAĞIZ

 

Gençlerin parkı hor kullanmaması gerektiğini ifade eden Vahap Akay, “gelecek bir oyun alanımız, ışıklandırmalarımız ve açılacak bir kafeteryamız var. Ardından tuvaletler konacak. Buraya daha çok yapacaklarımız var. Alan için heyecanlanıyoruz. Doğal bir alan. 17 hektarlık bir alana 3- 4 sene önce kimse giremiyordu, karanlıktı. Bu alanın kıymetini bilmemiz lazım. Burası Çerkezköy'e yetmez hale geldi. 23 hektarlık bir alan daha var. Orman bakanlığından bu alanı kiralamak için Orman Bakanımız ile bir araya geldik. 23 hektarlık alanı da bu alanın içerisine katacağız. Böylelikle burada biraz daha ileriye dönük projelerimiz arasına dahil edeceğiz” diye konuştu.

 

PARKA ŞARJ İSTASYONLARI DA KURULACAK

 

23 hektarlık alanın yanı sıra diğer tarafta 26 hektarlık bir alanın daha olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Bu iki alanı da katarak bu alanın 3 katına varan orman alanını ilçemiz sınırlarında yaşatmak istiyoruz. Çocukların olduğu alanlarda sigara içmemiz ve alanı korumak için bu uyarılarda bulunuyorum. İlerleyen günlerde daha sempatik bir şekilde bu uyarılarımıza devam edeceğiz. Çekirdek çöplerini yere atarken, bu alanı temizlemek için birilerinin enerji ve emek harcadığını unutmayalım. Bu alan bizim. İkaz sınırlarımız var yaş sınırına dair. Bir heyecanla yetişkin arkadaşlarımız bu oyun alanlarını kullanırken görüyorum. Bu oyuncaklarımız ne kadar uzun ömürlü olursa alttan gelen nesil de bunları kullanabilecek. Aileler için bekleme ve zaman geçirmek için de bir alan oluşturduk güreş alanını düzenledik. Şarj cihazı alanları konulacak. Kuş yuvaları yapıldı ve içerisinde kuşlar yuva yapıyor” dedi.

 

SAYILARI ARTSIN İSTİYORUM

 

Aynı anda 500 çocuğu içine alabilen bir oyun grubu inşa ettiklerini belirten Akay, “12 metre uzunluğundaki kaydırağı olan bölgenin en yüksek mesafeli ağlarından bir tanesi. Çerkezköylü çocuklara biraz daha farklılığı yaşatmak istedik ve bunun gururunu yaşıyoruz. Burada sporcu maskeyle heykellere başladık, keman çalan kadın ve diğerleriyle devam ettik. Heykellerden rahatsızlık duyuyorlar, bu nasıl bir zihniyettir, bundan nasıl rahatsızlık duyulabilir ben bunu anlamıyorum. Heykeltıraş arkadaşımız var bunları o ortaya çıkartıyor. Geçtiğimiz aylarda bundan rahatsızlık duyduğunu ifade eden arkadaşlar ortaya çıkmıştı benim aklım almıyor bunları sayıları artsın istiyorum” ifadelerine yer verdi.

 

AİLELER SOKAĞA ÇIKSIN İSTİYORUZ

 

Haftanın 2-3 günü park alanına uğradığını ifade eden Vahap Akay şöyle devam etti; “Güzel bir iş ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Kendi arkadaşlarımızla düşünerek yaptık, yumuşak zeminlerin hepsi düşünülerek yapılmış bir proje. Önce kağıt üzerindeki Ar-ge çalışması yapıldı daha sonra bu iş ortaya çıktı. Eksiğimiz var gezdikçe her gün yeni bir şey ortaya çıkıyor. Vatandaşlarımızla fikir alışverişinde bulunarak eksiklerimizi görüyoruz. İmkanlar doğrultusuna her şeyi yapmak lazım çocukların hayal dünyasına emek harcamak gerekiyor. Mahalle olarak Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde yapamadığımız bir park vardı onunda iş teslimini yaptık, 15 bin metrekarelik parkın yapım işi başlıyor. O da büyük  bir proje. Yakın zamanda tamamlanmış olacağız. Biz Çerkezköy'deki aileler sokağa çıksın istiyoruz. Yeşil alanların parkların onların olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimizden beri bunu yapmaya çalışıyoruz”

 

SELFİE ÇEKTİRMEK İÇİN SIRAYA GİRDİLER

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in THaber’de canlı yayın konuğu olan Başkan Akay’a park alanında bulunan yüzlerce vatandaşlar ve çocuklar büyük ilgi gösterirken, kendisiyle selfie çektirmek için sıraya girdiler. Vahap Akay ile gerçekleştirilen röportajın videosu 250 kez paylaşılırken, yaklaşık 100 bin kişinin de videoya eriştiği görüldü.

 

Haber / Celal KARARKURT