Emeğin hakkını arayanların yaptığına bakın

Birkaç gün önce Çerkezköy'ün ana caddelerine renk katmak ve görsel zenginlik sunmak amacıyla boyanan elektrik ve telefon panolarının üzerine toz dahi konmadan, bir sendika temsilcisi F.K.'nın saldırısın

GÜNDEM 6.07.2017 21:16:00 0
Emeğin hakkını arayanların yaptığına bakın

SANAT ÇALIŞMALARI HEBA OLDU

 

Atatürk Caddesi'ne renk katmak amacıyla başta sanat danışmanı ressam Sevim Bozkurt önderliğinde sanatseverlerden oluşan ekibin hünerli elleriyle rengarenk çiçek açan elektrik ve telefon panoları adeta saldırıya uğradı. Sözde işçilerin hakkını savunan ve emeği kutsal saydığını iddia eden Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası Çerkezköy temsilcisi Fahri Koçan tarafından adeta saldırıya uğradı. Günlerdir sanatseverlerin el birliğiyle sıcak hava koşullarına aldırmadan ilçeye yeni bir hava katmak amacıyla yaptığı sanat çalışmaları heba oldu.

 

O YAZDI KİMSE UYARMADI

 

Dün sabah saat 08.00 sularında bir sendika temsilcisi F.K.’nın sanat çalışması yapılan panoların üzerine yazı yazdığı kamera kayıtları ile sabitlenirken, etrafta bulunan vatandaşlardan ise yapılan rezalete karşı herhangi bir uyarı gelmemesi ise şaşkınlık yarattı. Günlerdir panolara herhangi bir afiş, sticker  ve yazı dahi yapıştıranlara Kabahatler Kanunu'na göre ciddi manada cezai yaptırım uygulanacağı yönündeki tüm uyarılara rağmen  yapılan bu sanat karşıtı çirken saldırı sanat ve emekçi camiası tarafından şiddetle kınandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

 

Daha öncede belediye hizmet binası önünde birçok eyleme katılan ve emekten bahseden; panoların üzerine ise yazılar yazan sendika temsilcisi F.K.’ın tespit edilmesinin ardından Çerkezköy Belediyesinin suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Diğer yandan Atatürk Caddesi’nde bulunan bir oturma bankına da panolar üzerine yazılan sözlerden yazılması dikkatlerden kaçmadı.
 

Haber / Şaban KARDEŞ