Kolej Tadında Bisiklet Turu

Hakan Eşme başkanlığındaki Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği'nin bu seferki güzergahı gençler ile birlikte İspanyol gezgin Zigor'dan çizgi roman kahramanına atıf yapılan Zagor Rotas?

SPOR 22.06.2017 22:23:00 0
Kolej Tadında Bisiklet Turu

Parkurun molalarında gençlere patlayan lastik onarımı uygulamalı anlatıldı. Parkurda üç defa lastik patlayınca gençler onardı. Heyet bir köyde de bir çocuğun bisikletini onardı

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) genç bisikletçilerle birlikte pedal çevirdi. Geçmiş yıllarda bir doğa yürüyüşü faaliyetine katılan İspanyol gezgin Zigor'un adına ithafen “Zagor* Rotası”(*Zagor Tenay. Baltalı İlah. Çizgi roman kahramanı) adı verilen ve bölgedeki zorlu ve bir o kadar keyifli 65 km'lik parkurda pedal çeviren gençler çok mutlu oldukları bir gün yaşadı.

UYGULAMALI ANLATTILAR

Faaliyetlerini kazasız belasız akşamüstü tamamlayan gençler daha faaliyet bitmeden yeni parkurları heyecanla beklediklerini ifade etti. Gençlere faaliyet sırasında en çok karşılaşılan bir durum olan patlayan lastiklere karşı ne yapılacağı da verilen uzun mola sırasında uygulamalı olarak gösterildi ve tur içinde patlayan üç adet lastiği gençler başarıyla onardı.

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, “Gençlerle birlikte pedal çevirmek bizler için de gurur verici; kış boyunca her salı-perşembe antrenman turuna katılan ve bizlerin yanında pedal deneyimlerini arttıran gençleri uzun ve zorlu rotalarda pedal çevirirken görünce seviniyoruz.

VEFA, PAYLAŞIM, YARDIMLAŞMA

 Gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzaklaşması; yakın çevrelerini ve doğayı tanıyarak zihinsel ve bedensel becerilerini olumlu şekilde geliştirmek ve bunu yaparken dağ bisikletçiliğinin getirmiş olduğu vefa, paylaşım, yardımlaşma, ekip uyumu, takım ruhu gibi kavramları öne çıkarmak hedeflerimiz arasında.  

ÖDÜLLENDİRDİK

Bizler de, tüm kış boyunca antrenmanlara katılan ve dağ bisikleti deneyimlerini arttıran gençlerimizi böyle güzel bir parkur ile ödüllendirmek istedik. Faaliyet bittiğinde gözlerindeki o heyecan dolu mutluluğu görmek bize tüm yorgunluğumuzu unutturdu” dedi.
Eşme, hafta içi salı-perşembe günleri saat:19.00'da Anafartalar İlkokulu önünden başlayan antrenman turlarına doğayı ve bisikleti seven her yaştan kişiyi davet etti.

Haber  Mensure KARDEŞ