Görme Engellilerin Yolları Yenilendi

Çerkezköy'de görme engelliler için yaptırılan ve zemine yapıştırarak monte edilen sarı yollar yenilendi. Yeni yollar zemine vidayla monte edildi.

GÜNDEM 21.06.2017 20:07:00 0
Görme Engellilerin Yolları Yenilendi

Çerkezköy Belediyesi’nin yaklaşık 10 yıl önce, görme engelli vatandaşların yönlerini bulması için Atatürk Caddesi üzerine yaptığı yol son günlerde tahrip olduğu için çok sayıda şikâyet alıyordu. Yaya kaldırımlarında yapılan çalışmanın tamamlanması ile birlikte, eskiyen ve bozulan yapıştırmalı plastik yol çizgilerinin yerine, daha sağlam ve uzun ömürlü vidalı sarı çizgi monte etme çalışmaları başladı. Atatürk Caddesi’nde çalışmaların tamamlanmasının ardından diğer caddelerde de aynı uygulama yapılacak.

 

.YARDIMCI OLMAK GÖREVİMİZ

 

Belediye yetkilileri, sağlıklı vatandaşlar gibi engelli vatandaşın da yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar yaptıklarını belirterek görme engelli vatandaşlara özel yapılan bu sarı çizginin önemine değindi. Yetkililer, çalışmaların her zaman yenileyerek devam ettiğini belirterek, halkın da sahip çıkması gerektiğini söylediler:

 

SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ

 

“Bu çalışmalar Atatürk Caddesi’nin her iki tarafındaki yaya kaldırımlarına, Altıyol Kavşağı’ndan Narin Kavşağı’na kadar olan kısımlarına yapılacak. Daha sonra kentin diğer işlek caddelerindeki yaya kaldırımlarında devam edecek. Yalnız bizim yaptığımız çalışmalara vatandaşların da sahip çıkması gerek. Çünkü engelli olan vatandaşlarımız bu yollardan geçerken çok zorlanıyorlar. Gereksiz parklar ve tahribat yapıp, engelli vatandaşların yaşam alanını daraltmak yerine, koruyup kollamak ve sahiplenmek, bizim görevimiz.

 

GÜNEŞ SARISI ÇÜNKÜ…

 

Bu çizgiler görme ve ortopedik engelli vatandaşların yürürken yollarını bulabilmeleri ve bazı noktalarda dikkatli olmaları için yapılmaktadır. Özellikle görme engelli vatandaşlarımız, sadece ışık olarak güneşin parlaklığını görebiliyorlar. Güneşin rengi de sarıdır bildiğiniz gibi. Bu nedenle yapılan uzun araştırmalar sonunda, görme engelli vatandaşların yönünü bulmada en kolay seçebildikleri rengin sarı olduğuna kanaat getirilmiştir. Ve bu yüzden de dünyadaki tüm yaya kaldırımlarındaki çizgili yolun rengi sarıdır.”

 

Haber / Celal KARAKURT