Yol İçin Ağacı Kestiler

Keşan İlçesi'nde yol genişletme çalışmaları kapsamında belediye ekiplerince 40 yıllık çınar ve akasya ağaçlarının kesilmesi tepkiye neden oldu.

GÜNDEM 14.06.2017 18:24:00 0
Yol İçin Ağacı Kestiler

AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, "Koruması, kollaması gerekiyorken, belediye ağaçlardan ne istiyor?" dedi. Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan ise ağaçların bilgisi dışında kesildiğini belirterek, "Bu bizim birimin yaptığı bir hatadır. O birimdekilere ceza olarak kendi elleriyle kesilen ağaç başına 10'ar tane ağaç diktireceğim" dedi. Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kurtuluş Caddesi üzerinde yol genişletme çalışmaları kapsamında aralarında 40 yıllık çınar ve akasya ağaçlarının da bulunduğu 5 ağacı kesti. Vatandaşlar ve çevredeki esnaf ağaçların kesilmesine tepki gösterdi.

 

AK PARTİ’DEN KINAMA
 

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, kesilen ağaçların bulunduğu caddeye gelerek vatandaşlar ve esnafla görüştü. Boyalık, ağaçların kesilmesine tepki göstererek, "Hava kirliliği ve çevre felaketlerinin arttığı bir zamanda, insanların beton yığınlarından bıktığı ormana, ağaca ve yeşile hasret kaldığı bir zamanda Keşan Belediyesi'nin Kurtuluş Caddesi üzerinde bu ağaçları kesmesini kınıyoruz. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. CHP belediyesi yola, kaldırıma bakmıyor, ağaçtan ne istiyor?” dedi

 

BAŞKANA RAĞMEN KESMİŞLER
 

Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan ise ağaçların bilgisi dışında kesildiğini belirterek, "Bilgiçlik yapmışlar. Ben gözüm gibi baktım, yetiştirmeye çalıştım. Evlat sever gibi baktım. Bu bizim birimin yaptığı hatadır. 'Haberim yok' bahanesi belediyeyi haklı çıkarmaz. Hatalılar. Binlerce ağaç diktik. Beş tanesini kesmişler, diğerlerini de alıp başka yerlere dikmişler. O birimdekilere ceza olarak kendi elleriyle ağaç başına 10 tane fazla ağaç diktireceğim. Beş ağaç kesilmiş, 13 tanesi de sökülerek kaldırılmış" diye konuştu. Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de, caddede incelemede bulunarak kesilen ağaçlarla ilgili tutanak tanzim ederek, yasal işlem başlattı.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN