Ambardere'de İhale Bilmecesi

Çerkezköy Silivri arasında kurulacak olan termik santral tartışmaları Çerkezköy kamuoyundaki sıcaklığını korurken devlet tarafından aynı bölgede yapılan acil kamulaştırma çalışmalar

GÜNDEM 9.06.2017 19:38:00 0
Ambardere

Dün yapılan biri açık ikisi kapalı teklif usulü ile gerçekleşmesi planlanan ihaleye rayiç bedellerin yüksek olması gerekçe gösterilerek işgalciler ve taliplilerden talipli olmadığı gerekçesi ile yetkili mal müdürlüğünce iptal edildiği bilgisine ulaşıldı. 709 ada 1 parseldeki, 7 bin 774 metrekare arsa 3 milyon 110 bin TL muhammen tahmini bedel üzerinden, açık teklif usulü ile, 710 ada 1 parseldeki 26 bin 833 metrekare arsa kapalı teklif usulü ile 10 milyon 734 bin TL tahmini bedel üzerinden, 1288 ada 6 parselde bulunan 50 bin 800 metrekarelik arsa ise 20 bin 320 TL muhammen bedel üzerinden kapalı teklif usulü ile satışa çıkarılacaktı.

 

OLAYI YALANLADI

 

Dün Çerkezköy’de gerçekleşecek olan ihaleye -yetkililerden henüz doğrul atılamayan bilgiye göre- AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan dahil olmak üzere hiç talipli olmadı. Ayşe Doğan'ın talipliler arasında olduğuna dair bilginin duyulmasının ardından, “Benim bütçem yeterse ben de alırım… Param yeterse, elhamdülillah alırım” diyen Ayşe Doğan dün bu söylemini yalanladı. Ayşe Doğan halen kayıtlarımızda yer alan açıklamasına karşın yargıya da başvuracağını söyledi. Doğan’ın üstelik iki haftayı aşkın süreden sonra “bu olayı yalanlaması ” ilginç bulundu.

 

HABERİ YAPTIĞINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN

 

Ayşe Doğan aynı gün içinde yaptığı açıklamada haberimiz için teşekkür etmiş, “Kim isterse ihaleye girebilir, alabilir. Lütfen bu şekilde yazın…Allah razı olsun bu haberi yaptığınız için... Bana gelenlere ‘Ben de param yeterse alırım, yatırım yaparım. Niye yatırım yapmayım ki… Eline sağlık bunu da yazmanı istiyorum… Hükümet boş kalan yerlerini satışa çıkartıyor… Allah kime nasip olursa alsın. Ben de alırım ama bütçem, param yok…” demişti.

 

HAZİNE UMDUĞUNU BULAMADI

 

Öte yandan dünkü ihalede bürokrasinin yine “Haber yasağı” uygulayacağı tuttu. İhale için son başvuru süresi olan dün akşam saatlerine kadar hiç başvuru olmadığı bilgi edinildi. Yetkililer ihaleye başvuru olması halinde Kaymakamlık makamını bilgilendireceklerini, basının oradan bilgi alabileceğini kaydetti. Resmi açıklamada bulunmamakla birlikte dünkü ihalede başvuru yapan olmadı. Yaklaşık 30 milyon TL gelir hedefleyen Hazine umduğunu bulamazken bazı vatandaşlar tarafından yıllarca işgal edilen binlerce dönümlük topraklar Çerkezköy Mal müdürlüğünün uzun gayretleri ile tapuları çıkartılarak Ambardere de ki arsalar devletin tapulu malları envanterindeki yerini aldı. Çerkezköy Kamuoyu bundan sonraki süreçte Ambardere de ki Eğitim Kampüsünü, termik santrali ve rant bilmecesini kimin nasıl çözeceğini ise merakla bekliyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ