Cam Grevinde Anlaşma İşçiyi Tatmin Etmedi

Şişecam'da Kristal-İş Sendikası ile Cam İşverenleri Sendikası arasında yapılan 25. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. İşçiler, grev yasağına

GÜNDEM 9.06.2017 19:31:00 0
Cam Grevinde Anlaşma İşçiyi Tatmin Etmedi

İKİNCİ YIL ZAMMI ENFLASYON ORANINDA

 

Görüşmelerin önceki güh yapılan üçüncü oturumunda anlaşma sağlandı. Sendikadan yapılan açıklamaya göre, saat ücreti zammında başta 1.13 TL zammı dayatan işveren, kademelere göre 1.85 ile 1.91 TL (brüt) arasında değişen zammı kabul etti. Öte yandan sendika 2.60 TL zam istemiş, işçiler de bu rakamın altına kesinlikle düşülmemesi gerektiğini belirtmişti. İkinci yıl için ise enflasyon oranında zam yapılması konusunda anlaşıldı. Sendikanın iki yıllık sözleşme talebi kabul edilirken, geçen sözleşmede yer alan idari maddeler işverenin baskılarına karşın aynen korundu.

 

YETERSİZ BULDUK

 

Lüleburgaz Otocam’dan bir işçi, “Biz yetersiz bulduk, bu mücadelenin karşılığı bu değildi. İkinci yıl enflasyon kabul edilebilir bir şey değil, bunu defalarca dile getirmiştik. İlk yılki 1,85 liralık zammı da götürecek bu. Otocam konusunu da anlayamadık, Şişecam ile sendika farklı şey söylüyor. Sendika yöneticilerinin gelip açıklamasını bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT