İlk Maaşını Okula Adadı

Çorlu'da Kaymakamlık öncülüğündeki 15 Temmuz Şehitler İlkokulu'nun yapımı için düzenlenen kampanyada yüzüğünü bağışlayan Zeynep Yeşildal'dan etkilenip, "İş

GÜNDEM 6.06.2017 22:44:00 0
İlk Maaşını Okula Adadı

Seher Kavak, yeni girdiği işinden kazandığı 1400 liralık ilk aylık ücretini Çorlu İlçesi'nde yapılması planlanan ve kaymakamlık ile sivil toplum örgütleri tarafından yardım kampanyası başlatılan 15 Temmuz Şehitler İlkokulu için bağışladı. Çorlu Kaymakamlığı ve sivil toplum örgütleri ilçede 24 derslikli 15 Temmuz Şehitler İlkokulu yapılması için bir süre önce kampanya başlatılmıştı. Çorlu'da oturan evli ve iki çocuk annesi Zeynep Yeşildal'ın okul yapılması için parmağındaki yüzünü bağışladığı haberlerini gören Eskişehirli Seher Kavak, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde özel sektörde girdiği yeni işinden kazandığı bin 400 liralık ilk aylık ücretini Çorlu Kaymakamlığı tarafından açılan okulun yardım hesabına yatırdı. 

 

KENDİ KENDİNE VAATTE BULUNMUŞ

 

Evli ve üç çocuk annesi Seher Kavak'ın bu hareketi Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'ı duygulandırdı. Seher Kavak'ın bağışının çok örnek alınacak bir davranış olduğunu kaydeden Kaymakam Kılıç, şöyle dedi: “Öğrendiğimde çok duygulandım. İşe başlamış ve ilk maaşını alır almaz, ilk işi hemen parayı hesaba yatırmış. Yüzük haberini seyredince 'işe girersem ilk maaşımı bu okula bağışlayacağım' diye vaadde bulunuyor. Sonucunda özel sektörde işe giriyor ve bugün 1400 lira hesaba yattı. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendisi de çok mutlu olduğunu söyledi. Bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu ve herkesin destek vermesi gerektiğini belirtti. Söyleyecek bir şey bulamıyorum.”
 

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
 

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Seher Kavak'ın ilk aylık ücretini 15 Temmuz Şehitler İlkokulu için bağışladığını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Bağışta bulunan Kavak'ın ilkokulu ve ortak okulu dışarıdan bitirdiği bilgisine yer veren Kılıç, Seher Kavak'ın liseyi de dışarıdan okuduğunu belirterek fotoğrafının altına, “919 kilometre mesafeden sesimizi duyup ilk maaşını okul için yatıran hanımefendiden ve ailesinden Allah razı olsun diyor ve teşekkür ediyorum” yazdı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN