Kırklareli'nde 153 Çiftiye 4.59 Milyon TL Hibe Kredi 

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında genç çiftçi projelerinde desteklenecek projelerin belli olduğunu duyurdu. Minsolmaz, â

GÜNDEM 6.06.2017 22:37:00 0
Kırklareli

ÜÇ YIL SÜRELİ

 

2016 yılında başlattığımız ve üç yıl sürecek olan bu program kapsamında geçen sene 145 genç çiftçiye çeşitli projeleri karşılığı olarak 4,35 milyon liralık hibe kullandırmıştık. 2017 yılında İlimizde 153 genç çiftçiye toplam 4 milyon 590 bin TL hibe dağıtılacak” dedi. Minsolmaz ayrıca şunları söyledi:

 

114 ADET HAYVAN DAĞITTIK

 

“Bu projeler içerisinde yer alan büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri kapsamında 114 adet hayvan dağıtımı gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde ise 16 bin 67 proje karşılığı, 483 milyon TL'lik hibe kullandıracak. Genç çiftçi projeleriyle ilgili verdiğimiz bu hibeler, kırsal kalkınma kapsamındaki desteklerimizin sadece bir parçası. Bu destekteki amacımız, hem tarımsal nüfusu gençleştirmek hem de kırsal kalkınmanın gençlerle beraber daha dinamik ve kalıcı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak.

 

PROJELER SÜRECEK

 

Verilecek bu desteğimiz, genç çiftçilerimize, ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olsun. Daha güçlü bir Türkiye için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni atılım dönemiyle birlikte birçok proje ve çalışma hayat bulacak. Bizler geleceğin temsili olan çocuklarımız ve gençlerimiz için ne kadar çalışsak azdır. Millet iradesiyle birlik ve beraberlik içerisinde halkımızla projelere hayat vereceğiz. Genç atılımcı çiftçilerimiz ülkemiz adına büyük önem arz ediyor Halkımız için çalışmaya ve yeni projelere hayat vermeye devam edeceğiz.”

 

Haber / Mensure KARDEŞ