Temiz Deniz Devrimi

Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulunan Kadir Albayrak, "1 Temmuz 2017'den itibaren hiçbir şekilde denize kirli atık atılmayacak" dedi. Tesisin Tekirdağ altyapısı için devr

GÜNDEM 2.06.2017 18:19:00 0
Temiz Deniz Devrimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi ile İller Bankası işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, yapımına devam edilen Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Albayrak, tesisin tamamlanmasının Tekirdağ altyapısı için devrim niteliğinde olacağını belirtti.

 

KASIM 2015’TE BAŞLAMIŞTI
 

İnşaat çalışmaları Kasım 2015 tarihinde başlatılan Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisinde, sona yaklaşıldı. Yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Tesiste son durumu inceleyen Başkan Albayrak, görevlilerden bilgi aldı.
 

GELECEK NESİLLER İÇİN
 

Yaptığı incelemelerin ardından bir açıklama yapan Başkan Albayrak, "1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren hiçbir şekilde denize kirli atık atılmayacak. Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisimiz son hızıyla yükseliyor. Bu tesisimiz faaliyete geçtikten sonra denizimize kirli atık akmayacak. Doğayı, çevreyi, su kaynaklarımızı ve denizlerimizi temiz tutmak en büyük hedefimizdir. Bizden sonra gelecek nesillere temiz bir Tekirdağ bırakmak istiyoruz" dedi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ