Mahalle İftarları İle Birliğimiz Güçleniyor

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı geleneksel hale gelen ve bu yıl da tekrarladıkları mahalle iftarlarının ilçe içinde birlik ve beraberliği güçlendirdiğini söyledi.

GÜNDEM 1.06.2017 19:20:00 0
Mahalle İftarları İle Birliğimiz Güçleniyor

Kapaklı Belediyesi’nin birlik, beraberlik ve paylaşımın yaygınlaşması amacıyla Ramazan aylarında geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları dün akşam Uzunhacı ile başladı. Ay boyunca ilçe merkezindeki Recep Güven Parkı’nda verilecek iftar yemeği ve ardından Ramazan eğlencesi mahallelere de yayılacak.

 

MAHALLE MAHALLE İFTAR PROGRAMI

 

6 Haziran’da Karlı, 8 Haziran’da Bahçeağıl, 13 Haziran’da Yanıkağıl, 15 Haziran’da Pınarça, 22 Haziran’da Karaağaç Mahalleleri’nde iftar sofrası kurulup ardından eğlence yapılacak. İlçe merkezindeki mahallelere yönelik iftar ise 20 Haziran’da.

 

ZENGİN PROGRAM

 

İftar sonrası Kapaklı Halkı’na geleneksel Ramazan gecelerinin yaşatılması amacıyla düzenlenecek olan etkinliklerde Hacivat - Karagöz, ortaoyunu, Aşuk ile Maşuk gösterileri, palyaçooyunları, tek tekerlekli bisiklet, animasyon gösterileri, yarışmalar ve sihirbaz gösterileri ile eski ramazanların tadı hep birlikte yaşanacak.

 

KARDEŞLİĞE KATKISI VAR

 

Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Birlik, beraberlik ve hoşgörü ayı olan Mübarek Ramazan’ın coşkusunu hep birlikte yaşama isteğimizi,  bu yılda iftar yemeklerimiz ve ardından düzenleyeceğimiz eğlencelerimiz ile devam ederek gerçekleştireceğiz” dedi. Kapaklılılar ile aynı sofrayı paylaşmak ve mahalle sakinleriyle bir arada buluşturmaya vesile olan iftar programlarının kardeşliğe ve birliğe katkı sağladığına inandığını kaydeden Mandalı şöyle devam etti:

 

HER ZAMAN BÜYÜK BİR AİLE OLDUK

 

“İftar sofralarımız; zengin-fakir, genç-ihtiyar, kadın-erkek ayrımı yapmadan bütünleşmenin sembolüdür. İftar sofralarımızın kurulmasında katkı sunan sponsorlarımızı da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Allah onlardan da razı olsun. Birlik ve beraberlik içerisinde kentimizde her zaman büyük bir aile olduk ve olmaya da devam edeceğiz.”

 

RAMAZAN SADECE AÇ KALMAK DEĞİL


Ramazan’ın sadece aç kalmak demek olmadığını vurgulayan Başkan Mandalı , “Ramazan ruhumuzu da terbiye edebilmek demektir. Ramazan bireysel değil, toplumsal bir ibadettir. Akrabalarımızın, komşularımızın, yakınlarımızın ihtiyaçları olup olmadıklarına bakmamız lazım. Hepimize bu sorumluluk bilinciyle Ramazan’ı idrak etmemizi Cenab-ı Allah nasip etsin inşallah” dedi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ