Konutların Gözü Kaldı

TESKİ, işyeri ve sanayi aboneliğinde yüzde beş indirime gitti. İndirim ton başında birinci kademede 0.29, ikinci kademede 0.42 TL'ye denk geliyor. Kadir Albayrak diğer abone gruplarında da indirime gidilebileceğini

GÜNDEM 30.05.2017 22:26:00 0
Konutların Gözü Kaldı

TESKİ Genel Müdürlüğü’nün 2017 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurulu’nda alınan karar uyarınca, “İş Yeri ve Sanayi” abonelik tipine sahip TESKİ abonelerinin su ücretlerine yüzde 5 indirim yapıldı.TESKİ Su, Atıksu, Yaptırım ve Hizmet Tarifesi’nin 8 inci maddesinde yer alan; iş yeri ve sanayi tipi aboneliklerin 1.ve 2.kademelerinde uygulanacak olan yeni ücretler, 1 Haziran 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak.

 

İKİNCİ KADEMEDE 0.42 TL

 

Alınan karar ve yapılan indirim neticesinde; iş yeri ve sanayi abonelik tipinin birinci kademesinde geçerli olacak olan ton başına su bedeli 3,62 TL, atıksu bedeli 1,81 TL olmak üzere toplamda 5,43 TL olarak belirlendi. Eski fiyata kıyasla birinci kademede toplamda 0,29 TL indirim geldi. 2.’nci kademede geçerli olacak olan su bedeli 5,43 TL, atıksu bedeli 2,72 TL olmak üzere toplamda 8,15 TL. Eski fiyata kıyasla 2’nci kademede de toplamda 0,42 TL indirime gidildi.

 

YILLIK 500 BİN TL

 

TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, TESKİ Genel Kurulu’nda işyerleri için takdir edilen bu indirimin tüm esnafa hayırlı olmasını diledi. Bu fiyat düzenlemesi ile yılda yaklaşık 500 bin TL’ye ulaşan, indirim farkından doğan maddi desteğin iş yeri abonelerine kazandırılacağını ifade etti.

 

YAZILI ÖNERGE VERİLDİ

 

Toplantıda genel kurul üyelerinden Sami İkizler, Hüseyin Vasfi Güner, Ensar Sivri ve Varol Türelindirime ilişkinyazılı önerge verdi. Önergede; iş yeri ve sanayi abonelik tipine sahip TESKİ abonelerinin su ve atıksu ücretlerine yüzde beş indirim yapılması talep edildi. Plan bütçe komisyonunda görüşülen önerge, genel kurul tarafından da kabul edildi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ