Ambardereliler İşgalci

Bakanlar Kurulu kararı ile halka rağmen termik santral kurulması için acil kamulaştırma karara alınan Ambardere'de vatandaş Milletvekili Ayşe Doğan'a göre işgalci. İhale fiyatı yüksek olduğu i?

GÜNDEM 25.05.2017 21:03:00 0
Ambardereliler İşgalci

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Bakanlar Kurulu tarafından halka rağmen acilen kamulaştırma kararı alınan ve termik santral kurulmak istenilen Ambardere’de halkı, “İşgalci” diye tanımladı. Çerkezköy Belediyesi’nin tebligata rağmen yıkım yapmadığını öne sürdü. Söz konusu arsaların üzerinde bulunan işgalcilere belirlenen fiyatların son derece yüksek geldiğini, ihaleye engel olmak amacıyla kamuoyunda bir algı operasyonu yaratarak yıllardır kullandıkları arazileri boşaltmak istemediklerini söyledi.      Doğan, Tekirdağ ve Çerkezköy halkının haklarını savunmakla mükellef olduğunu, bu arsaların takibini devam ettirip işgalcilere izin vermeyeceğini kaydetti. Doğan’ın açıklaması şöyle:

 

SATIŞA HAZIR HALDE

 

“Çerkezköy Ambardere’de bulunan devlete ait arsaların yıllardır işgalciler tarafından kullanıyor olması nedeniyle atıl vaziyette bulunmasınedeniyle,devlet ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından teftişi yaptırıldı. Arsalar tapulandırılarak hazineye kayıt edilip satışa hazır hale getirildi.

 

İHALEYE ÇIKARTILDI

 

Sözkonusu arsaların piyasa değerinin üzerinde hazineye kazandırılması amacıyla Genel Müdürlük ile yapılan görüşmeler sonucunda arsalar ihale yoluyla kurumun internet sayfasından (www.milliemlak.gov.tr) halka açık ve şeffaf bir şekilde ilana çıkarıldı, ihaleye katılmak isteyenlerin bilgisine sunuldu. Halen tüm Türkiye genelinde 8 bine yakın taşınmazın ihalesi devam etmektedir. Çerkezköy’deki bu arsalarda bunlardan bir kaçıdır.

 

FİYATLAR İŞGALCİLERE ÇOK YÜKSEK GELDİ

 

Söz konusu arsaların üzerinde bulunan işgalcilere belirlenen fiyatlar son derece yüksek geldiği için ihaleye engel olmak amacıyla kamuoyunda bir algı operasyonu yaptırarak yıllardır kullandıkları arazileri boşaltmak istememektedirler.

 

BELEDİYE TEBLİĞE RAĞMEN YIKMADI

 

Usulsüz yapıların yıkılması için;775 sayılı Gecekondu Kanununu’nun 18 inci maddesine göre bu arsalarda işgalciler tarafından konulan barakaların yıkımı için;Çerkezköy Belediyesi’ne resmi yazı yazılmış olmasına rağmen Çerkezköy Belediyesi bu yıkımı gerçekleştirmemiştir.

 

Tekirdağ ve Çerkezköy halkının haklarını savunmakla mükellefim. Bu arsaların takibini devam ettireceğim. İşgalcilere izin verilmeyecektir.”

 

Haberi / Şaban KARDEŞ