SİT Alanı İçin TabelaTasarladılar

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Tekirdağ Kentsel SİT alanları tabela yarışması sonuçlandı. Dereceye giren öğrencilere düzenlenen törende ö

GÜNDEM 25.05.2017 20:57:00 0
SİT Alanı İçin TabelaTasarladılar

24 öğrencinin katıldığı yarışmada Fethiye Çağlar ve Ceren Akçay birincilik, Reşit Aslan, Samet Dalgıç, Musab Deniz ve Yusuf Kaya ikincilik, Ece Laçinkaya ve Engin Kabataş ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.

 

UYGULANACAK

 

Tekirdağ BŞB Meclis Salonu’nda düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, “Üniversite ile işbirliği içerisinde yapılan bu yarışmanın kent estetiğine olumlu bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yarışmada elde edilen tasarımlar kentsel sit alanı içerisinde uygulanmaya devam edilecektir” dedi.

 

RESTOREYE GİDİLECEK

 

Tekirdağ BŞB Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’da tarihi binaları restore ederek Tekirdağ’a kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Albayrak, “Tekirdağ ili içerisinde bulunan tarihi eserleri restore edilmesine ihtiyaç duyulan yerleri zamanla restore edip tekrardan hizmete sunacağız” diye konuştu. NKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut ile belediye bürokratlarının da katıldığı tören öğrencilere ödüllerinin takdimi ile sona erdi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN