Kale'nin Tiyatrocu İşçileri Kanserliler İçin Oynadı

Çerkezköy OSB'de kurulu Kale Tiyatro Kulübü Asma Kilit, Fehim Paşa Konağı adlı ilk oyununu Kanserli Çocuklara Umut Vakfı için sahneledi. Topluluk oyuncularının tamamı fabrika işçilerinden oluşuyo

GÜNDEM 18.05.2017 21:43:00 0
Kale

Kale Endüstri Holding İnsan Kaynakları Departmanı öncülüğünde kurulan Kale Tiyatro Kulübü Asma Kilit, ilk iki oyununu sahneye koydu. Turgut Özakman tarafından yazılan ve İkinci Meşrutiyet’in arifesinde, Sultan Abdülhamid’in istibdadının son dönemlerinde geçen ‘Fehim Paşa Konağı’ oyunlarından elde edilen gelirin tamamı ile Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) projeleri desteklenecek. İlki İstanbul Kocasinan Kültür Merkezi’nde, ikincisi Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda sergilenen oyunlara Kale çalışanları ve aileleri geniş katılım gösterdi.

 

TOPLULUK İŞÇİLERDEN KURULDU

 

Kale Endüstri Holding İnsan Kaynakları Departmanı öncülüğünde tiyatroya gönül veren 15 çalışan ile kurulan Kale Tiyatro Kulübü Asma Kilit, ilk oyunu ‘Fehim Paşa Konağı’ ile izleyici ile buluştu. Ünlü yazar Turgut Özakman tarafından kaleme alınan ve 2. Meşrutiyet’in hemen öncesinde Sultan Abdülhamid'in son dönemlerini konu alan oyun, seyircilerden büyük beğeni topladı.

 

TÜM GELİR UMUT VAKFI’NA

 

İlk gösterimi İstanbul Kocasinan Kültür Merkezi’nde, ikinci gösterimi ise Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen oyunlardan elde edilen tüm gelirle, maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocuklar için uygun tedavi ortamını yaratmak ve kanserle mücadelede çocuklar için psikolojik destek sağlamak amacıyla kurulan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) projeleri desteklenecek.

 

Haber / Celal KARAKURT