OHAL İle Kapatılan Kanallar Nasıl Satıldı

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a OHAL gerekçesiyle kapatılan radyo ve televizyonların nasıl satıldığını sordu.

GÜNDEM 8.05.2017 22:08:00 0
OHAL İle Kapatılan Kanallar Nasıl Satıldı

CHP Genel Başkan Başdanışmanı veEdirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal'abir dizi soru yöneltti. Gaytancıoğlu, OHAL KHK'leri ile kapatılan cemaatin 86 radyo ve televizyon kanalının satışı ile ilgili çıkan haberler üzerine Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede şunlara yer verdi:

 

86 RADYO VE TELEVİZYON


“OHAL KHK'leri ile kapatılan cemaatin 86 radyo ve televizyon kanalına ait her türlü hak, lisans ve vericileri ilansız ve ihalesiz olarak bazı medya gruplarına satıldığına dair bilgiler kamuoyunda yer almaktadır.
Söz konusu şirketlerin idaresi, değerlendirilmesi ve elden çıkarılması için her türlü tedbiri almaya, usul ve esasları belirleme yetkisi daha önce Maliye Bakanlığı'na verilmişti. Bu kanallarının frekansları RTÜK tarafından geçici olarak TRT'ye devredilmiş, yayıncı şirketler de Maliye Bakanlığı tarafından kapatılmıştı.

 

RTÜK TESPİT ETTİ BİRŞEY YAPILMADI

 

Bu süreçte radyo ve televizyon kanallarının frekanslarının RTÜK'ten izin almadan  yayın organları tarafından kullanmaya başladığı iddiaları da kamuoyunda yer almış hatta bu kaçak kullanımın RTÜK tarafından tespit edildiği ancak bir işlem yapılmadığı iddia edilmişti.
Maliye Bakanlığının kısa bir süre önce daha önce kapattığı yayıncı şirketleri yeniden ihya etme kararı almış, her türlü değerlendirme ve satış işlemi için de TMSF'yi yetkilendirmiştir. 
Buna göre;

 

RTÜK’TEN İZİNSİZ KULLANILDI MI?


Bu süreçte radyo ve televizyon kanallarının frekanslarının RTÜK'ten izin almadan  yayın organları tarafından kullanıldığı iddiaları doğru mudur? Bu konuda RTÜK'ün bir tespiti olmuş mudur? Söz konusu iddialar gerçek ise RTÜK bu frekansları kullanan yayın şirketlerine bir işlem uygulamış mıdır? 

 

İHALE YAPILDI MI


Bu radyo ve televizyon frekanslarının satışında ihale yapılmış mıdır? Yoksa direkt devir yöntemiyle mi yapılmıştır? İhale yapılmasıysa neden yapılmamıştır?TMSF cemaatin 86 radyo ve televizyon frekansı ile yayın şirketlerinin satışını ne kadar bedelle, kimlere satmıştır? Firma isimleri  ve satın aldıkları bedeller ne kadardır?”

 

Haber / Gökhan TEKER