Edirne Belediyesi Edirnespor Türkiye'de İlk Altıda

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'de seyirci yasaklı maçta Çorlu Belediye'yi 59-50 mağlup eden Edirne Belediyesi Edirnespor ilk altıya kaldı. 2'nci Lig yolunda bir engeli kaldı

SPOR 7.05.2017 21:58:00 0
Edirne Belediyesi Edirnespor Türkiye

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde sezon başında hedeflerini 2’nci Lig olarak belirleyen Trakya ekiplerinden Edirne Belediyesi Edirnespor “Devam”; Çorlu Belediyesi Spor Kulübü “Tamam” dedi. 1/12 elemelerin Edirne’de oynanan ilk ve Çorlu’da oynanan ikinci maçlarında serinin 1-1’e gelmesinden ötürü yine Çorlu’nun sahasında ancak iki gün önceki maçtaki olaylardan ötürü seyirci yasaklı maçta sahadan 59-50 galip ayrılan Edirne Belediyesi Edirnespor ismini kategorisinde Türkiye’nin ilk altı takımı arasına yazdırdı. Kırmızı beyazlılar Fethiye’de tek devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonunda grubu ilk veya ikinci sırada tamamlarsa adını 2’nci Lig’e yazdıracak.

 

Kabak Ev Sahibinin Başına Patladı 

 

Öte yandan 1/12 elemelerin Çorlu’da oynanan ikinci maçtaki olaylardan ötürü her iki taraf birbirini suçlarken kabak ev sahibinin başına patladı. Edirnespor Genel Menajeri Serdar Yiğitsoy www.basketfaul.com sitesine verdiği demeçte, Kulüp Başkanı Savaş Üner sosyal medyadan yaptığı açıklamada ev sahibine eleştirilerde bulunup maçın Tekirdağ’da veya Çorlu’da oynanacaksa seyircisiz oynanması için federasyon nezdinde başvuruda bulunacaklarını açıkladı. Tatil gününe ve süre kısalığına karşın ev sahibinin savunması alınmadan bin 500 TL para cezasıyla birlikte seyircisiz oynama cezası geldi. Liglerin amatör olmasından esasla, “Yürütmeyi durdurma kararı” istemiyle nöbetçi mahkemeye / yargıya gitme yolu tıkalı olunca da Çorlu Belediye Spor Kulübü’nün cezası hemen yürürlüğe girdi ve uygulandı. 

 

Emre Özak: Hakem İyi Bir Yönetim Sergiledi 

 

Çorlu Belediye Spor Kulübü maçtan 59-50 yenik ayrılıp 2’nci Lig hedefini önümüzdeki sezona erteledi. Kurtuluş Yavuzer’in çalıştırdığı Tekirdağ temsilcisinde maç sonu büyük üzüntü ve hüzün yaşandı. â€‹Çorlu Belediye Spor Kulübü Yardımcı Antrenörü ve Altyapı Genel Koordinatörü Emre Özak maç sonrası Marmara Haber’e yaptığı değerlendirmede aslında daha güçlü bir takım olduklarını belirtip yenilginin ana gerekçesinin final maçını seyircisiz oynatılması olduğunu söyledi. Maçın hakeminin çok iyi bir yönetim sergilediğini belirten Özak şöyle devam etti:

 

Rakibimizin Kulis Yönü Çok Kuvvetli 

 

“Rakibimiz önceki sezonlarda Edirne Olin adıyla profesyonel liglerde mücadele etmişti ve kulislerinin kuvvetli olması avantajını kutladılar. Rakibimizle Edirne’de oynadığımız maçlarda yemediğimiz küfür ve hakaret, uğramadığımız taciz kalmıyor. Hiçbir cezaya maruz kaldıklarını duymadık” dedi. 

 

Çok Ağır ve Haksız Bir Ceza Aldık 

 

Federasyonun özerkleşmesinden ve yer aldıkları ligin amatör olmasından esasla yargıya itiraz yolunun tıkalı olduğunu kaydeden Özak, “Maçta neler olduğuna dair her şey kamera kayıtları ile ortada. Çok ağır ve haksız şekilde cezalandırıldık. Böylesi bir maçta sahaya en önemli kozumuz taraftardan mahrum çıktı ve rakibimiz hiçbir baskı altında olmadan, çok rahat bir maç çıkarttı. Bu saatten sonra yargı nezdinde tek yapabileceğimiz mağduriyetimizi ispatlayıp maddi manevi tazminat davası açmak olacaktır ama bu saatten sonra hiçbir anlamı yok. Tabiri caizse, atı alan Üsküdar’ı geçti” diye konuştu.   

 

Önümüze Bakacağız

 

2’nci Lig hedefiyle yola çıktıkları bir sezonu bugün itibariyle kapattıklarını kaydeden Emre Özak, “Bu aşamadan sonra altyapıya daha çok ağırlık verecek, Çorlu başta olmak üzere Trakya’nın yeteneklerini bünyemizde barındırıp yolumuza devam edecek, çok güzel işler yapacağız. Diyecek başka bir şey yok” dedi. 

 

Edirne Yönetimi Henüz Açıklama Yapmadı. Facebook’tan Duyurmadı

 

Öte yandan Edirne Belediyesi Edirnespor yönetiminden maç sonrası henüz bir açıklamada bulunulmadı. Maçın kazanılıp turun atlanmasına ve kulübün Facebook sayfasında yönetimin seyirci yasaklı maçı izlediğine dair fotoğraf yer almasına rağmen 21.00 sularında henüz maçın sonucuna dair camiaya yönelik bilgilendirmede bulunulmadı.