Rantsal Değil Bilimsel

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için Süleymanpaşa'da master plan çalışmasını başlattı. Türkiye'de birçok belediyenin rantsal dönüşüme çevirdiği kent

GÜNDEM 4.05.2017 20:37:00 0
Rantsal Değil Bilimsel

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte “Kentsel Dönüşüm” paneli düzenledi.Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Panelin açılış konuşmasını Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener yaptı.

 

PAYDAŞI İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

 

Yener, “İTÜ ile imzalanan ortak hizmet protokolü kapsamında Süleymanpaşa İlçemizin riskli alan sınırlarını ortaya çıkararak öncelik sırasına göre etaplandırmak amacıyla kentsel dönüşüm master plan çalışmaları başlatılmıştır” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, “Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra ilk olarak İmar ve Şehircilik daha sonra ise Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlıkları’nı kurduk. Bizler vatandaşlarımızın rahatı ve güvenliği için önem arz eden konuları önceliklerimiz içerisine aldık” diye konuştu.