Sultanların Sanata Yansıyan İzleri Sürüldü

AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Osmanlı sultanlarının sanatı ve sanatkarı koruyup gözettiğini belirterek, "Osmanlı sultanları, sanat dünyası içerisinde yer almasıyla, dünya imparatorl

GÜNDEM 30.04.2017 20:53:00 0
Sultanların Sanata Yansıyan İzleri Sürüldü

Trakya Üniversitesi’nde (TÜ) düzenlenen "Sultanların Sanata Yansıyan İzleri" panel ve sergisinde Osmanlı sultanlarının sanata bakış açısı anlatıldı.

Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Kongre ve Sergi Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, İstanbul'daki medeniyeti anlamak için Edirne'de kurulan medeniyetin temel değerlerine bakılması gerektiğini söyledi.

 

MEDENİYETİN TEMELİ EDİRNE’DE GÖRÜLDÜ

 

 

Medeniyetin temelinin Edirne'de görüldüğünü anlatan Özdemir, "Çünkü Edirne, çok farklı inanç ve düşünceden insanın yaşadığı bir yer. Hristiyanıyla, Yahudisiyle, Ermenisiyle ve fetihten sonra bütün inanç ve düşüncedeki insanlar, Müslümanlarla beraber yaşamışlardır. Burası, bütün inanç ve düşüncedeki insanların ortak yaşama biçiminin geliştirildiği bir şehir." diye konuştu.

 

Özdemir, kentte tarih boyunca kültürel birçok etkinlik yapıldığını ifade etti.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da İstanbul'un fethi öncesinde, 92 yıl boyunca Edirne'de muhteşem bir medeniyet yaşadığını söyledi.

Osmanlı medeniyetinin birçok konuda Batı medeniyetine üstün geldiğini dile getiren Tabakoğlu, bilimde, kültürde, askerlikte ve sanatta bu örnekleri görmenin mümkün olduğunu kaydetti.

 

Haber / Rüşa ELMA