Kırklareli Mucizesi

2'nci Lig Kırmızı Grup'ta sezonun yarısından çoğunu küme düşme hattında geçiren Kırklarelispor o hattan bir çıktı, pir çıktı. Yeşil beyazlılar Ankara'da Bugsaş'?

SPOR 30.04.2017 10:20:00 0
Kırklareli Mucizesi

BUGSAŞ SPOR 0 - 2 KIRKLARELİSPOR

Stat: Ankara OSTİM

Hakemler: Suat Arslanboğa, Uygar Bebek, İbrahim Bozbey -  Bilal Çavuş

Bugsaş Spor: Oğuz Çalışkan, Murat Cömert, Erbay Eker, Samet Göker (83' Yaşar Yurduseven), Serkan Atak (74' Burak Kara), Mehmet Arı, Selman Sevinç, Mikail Koçak, Mustafa Çeçenoğlu, (60' Tufan Özbozkurt), Emre Torun

Teknik Direktör: Şener Akay

Kırklarelispor: Ozan Öztürk, Saffet Gurur Yazar, Davut Babur, Bahadır Öztürk, Barış Bakır, Özkan Toprak (62' Enis Çeliksu), Osman Torun, Şahinali Terzi (46' Salim Kaya), Soner Birinci, Ahmet Baykal, Mert Sinan Pekesen (86' Nazif Şener)

Teknik Direktör: Vehbi Haluk Bulgurlu

Goller: DK 1: Saffet Gurur Yazar (Kırklarelispor), DK 75: Ahmet Baykal (Kırklarelispor)

Not: Bugsaşspor 90+4’te Emre ile penaltı kaçırdı.

TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup

Spor-Toto 2.Lig Kırmızı Grup’taki temsilcimiz Kırklarelispor müthiş bir serinin son ayında Ankara deplasmanındaBugsaşspor’u 2-0 mağlup edip ligde tutunmasını bildi. OSTİM Stadı’ndaki maçın henüz 39’ncu saniyesinde Saffet Gurur Yazar’ın golüyle devreyi 1-0 önde tamamlayan yeşil beyazlılar erken gelen golden sonra temkinli bir futbol oynadı. Rakibe pozisyon vermeyenKırklarelispor duran toplarda Barış Bakır ile etkili olmaya çalıştı. Ahmet Baykal rakip alandaki presle takımını rahatlamasını bildi. Maçın ilk yarısı 1-0, Kırklarelispor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

KAPTAN  TAKIMINI RAHATLATTI

İkinci yarıda kontrollü futbolunu sürdürürken 75’nci dakikada takım kaptanı Ahmet Baykal’ın ayağından bulduğu golle farkı ikiye çıkarttı ve hayli rahatladı. Taraftarının da desteğiyle skoru korumasını bildi. Ev sahibi 90+4’te Emre ile penaltıyı değerlendiremezken maç 2-0, Kırklarelispor’un üstünlüğüyle tamamlandı. Kırklarelispor bu galibiyet ile ligi 38 puanla 14’ncü sırada tamamladı ve ligde tutunmasını bildi. Grupta oynanan diğer maçların sonuçlarına göre ise evinde Aydınspor 1923’ü 1-0 yenenTuzlaspor ligde tutunmayı başarırken konuğu 3’ncü Lig’e Kırmızı Grup’tan düşen üçüncü ekip oldu.

EN ZOR EN MUTLU GÜNÜM

Kırklarelispor Teknik Direktörü Haluk Bulgurlu maç sonunda yaptığı açıklamada tarif edilemeyecek duygular yaşadığını belirtti. Bulgurlu, “Tarif edilemeyecek duygular yaşıyorum. Haftalardır verdiğimiz mücadelemizi mutlu bir şekilde sonlandırdık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bugün hayatımın en zor ve en mutlu gününü yaşıyorum.

HEP BİRLİKTE TARİH YAZDIK

Bu takım ve şehir hep birlikte bir tarih yazmıştır. Bu yazılan tarihte başkanımız Volkan Can’ın öncülüğü çok fazla olmuştur. Haftalar öncesinden yapılan hesapların hepsi tuttu. Bir çok kişi umudunu yitirdiği anda bile başkanımız bize umut ışığı oldu. Onunla birlikte takımımız da ayağa kalkmayı başardı. Üst üste aldığımız galibiyetler de bunun en büyük göstergesi oldu. Zorlu yükün altından kalktığımız için çok mutluyum. Yaşasın Kırklarelispor mücadelemiz” dedi.  

İZMİR MARŞI İLE GİDİP

ANKARA MARŞI İLE DÖNDÜLER

Maç sonrasında Kırklarelispor’lu futbolcular sevincini Ankara’ya kadar gelerek kendilerini destekleyen seyircisiyle paylaştı.Bazı taraftarların göz yaşlarına hakim olmadığı görülürken “Kırklareli’den İzmir marşıyla yola çıkmıştık Ankara Marşıyla geri dönüyoruz. Tüm futbolcularımızla gurur duyuyoruz emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dediler.

28’NCİ HAFTA “DÜŞTÜ” DENMİŞTİ

Küllerinden

Yine Doğdu

Kırklarelispor bu sezon lige galibiyetle başladı. Beşinci haftayı üç galibiyet ve iki beraberlikle, 9 puanla, dördüncü sırada, playoff hattının içinde ve zirvenin sadece bir puan gerisinde tamamladı. Bu haftadan sonra müthiş bir düşüşe geçti ve 16’ncı haftaya gelindiğinde 14 puanla 16’ncı sıraya, düşme hattının içine kadar geriledi. 

Ligin 28’nci haftasında Niğde deplasmanında Niğde Belediyespor’a 2-1 yenildikten sonra 22 puanla 17’nci sırada giren, kurtuluş basamağı olan 15’nci sırayla arasındaki puan farkı sekize yükselen ve herkesin “Düştü” gözüyle baktığı yeşil beyazlılar bu haftanın ardından dört maç üst üste kazanarak 32’nci haftada puanını 34’e yükseltti. Puan cetvelinde 16’ncı sıraya yükselirken 15’nci sıra ile aradaki 8 puanlık farkı eritti. Geçen hafta evinde oynadığı MenemenBelediyespor maçında 90+3’te yediği golle üst üste beşinci galibiyetini ıskalayıp haftayı yine 16’ncı sırada, 35 puanla, 15’nci sırayla arasındaki puan farkı bire yükselerek geride bırakanKırklarelispor ligde tutunmak için son kozunu Ankara deplasmanındaBugsaşspor ile oynadı. Ligde tutunması için kazanması yetecekti, kazandı ve yetti.

BİR SEZON ARADAN SONRA AYNI NAKARAT

OSTİM’de Yakın

Tarihli Tekerrür

Kırklarelispor ile Bugsaşspor arasında oynanan maçta bir yakın tarih de tekerrür etti. 2 ekip 2014 – 2015 sezonunda da 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta eşleşmiş, sezonun ilk devresinde 2 Kasım 2014 günü yine Ankara OSTİM Stadı’nda oynanan maçı Kırklarelispor, Onur Garip’in 14 ve 78’de kaydettiği gollerle 2-0 kazanmıştı. O sezon da her iki ekip ligden düşme endişesini yaşamış ve sezon sonunda ligde tutunmayı başarmıştı. Bu sezon da gerek Kırklarelispor gerek Bugsaşspor o endişeyi daha şiddetli yaşadı. Bugsaşspor geçtiğimiz hafta derinnefes alırkenKırklarelispor son altı maçındaki beş galibiyet bir beraberlikten oluşan müthiş seri ile, bileğinin hakkıyla, son hafta da olsa ligde tutunmayı başardı.

Kırklarelispor bu sezon evinde oynadığı maçta Aydınpor 1923’e 1-0 yenilmişti. Sezon bitiminde ise Kırklarelispor ligde tutunmayı başarırken rakibi Aydınspor, 3’ncü Lig’e düşen ekip oldu.