Yetiştireceğimiz Nesilde Bağımlılığa Yer Yok

Trakya Üniversitesi öğrencilerine yönelik tütün, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknolojik bağımlılıklara karşı bilgilendirme konferansı düzenlendi.

GÜNDEM 25.04.2017 19:44:00 0
Yetiştireceğimiz Nesilde Bağımlılığa Yer Yok

Trakya Üniversitesi Yeşilay Topluluğu öğrencilerinin düzenlendiği konferansta, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, öğrencilere bilimsel metotlarla tütün, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknolojik bağımlılıklara karşı bilgilendirme yaptı. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansta Tabakoğlu, sigara ve buna bağlı hastalıklarla ömrünü geçirmiş bir hekim olarak yaşadıklarını gençlerle paylaşmak istediğini söyledi.

 

SİGARANIN BEDELİ ÇOK YÜKSEK


Yeni nesilde sigaraya ve bağımlılığa yer olmadığını belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, "Trakya ÜniversitesiYeşilay öğrenci gurubunun etkinliğindeyiz. Burada öğrencilerimizin faaliyetleri hakkında bilgiler veriliyor. Beni de konuşmacı olarak davet ettiler. 25 yılı hekim olarak geçirmiş üstelik göğüs hastalıkları, yoğun bakım hekimi olarak buradayım. Sigara ve buna bağlı hastalıklarla ömrünü geçirmiş bir hekim olarak yaşadıklarımı genç arkadaşlarla paylaşmak istedim. Sigaranın bedeli, maliyeti çok yüksek. Çok geri dönüşümsüz.

 

GELECEĞE DAHA GÜÇLÜ BAKALIM

 

Bizim yetiştireceğimiz yeni nesilde sigaraya, bağımlılığa yer yok. Öyle bir nesil yetiştirmeliyiz ki geleceğe daha güçlü bakabilelim. Biz de buna bir faydamız olsun diye konferanstayız. Birkaç arkadaşımız bile olsa, onların aklını değiştirebilirsek, kendilerine yol gösterebilirsek, bizim için övünç kaynağı olur. Arkadaşların güzel uygulamaları var. Ben de yeni görüyorum. Bir Yeşilay bilekliği var burada. Bunun sahiplenilmesi anlamında gayet güzel. Bir de sigara, alkol ve bağımlılıklarla ilgili güzel bir mizah dergisi gördüm. Çarpıcı şeyler var. Bunlarla da ilgileniyoruz" dedi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN