Ticaretin Kalbi Atıyordu Kültür Sanatın Kalbi Atacak

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın eski hizmet binası Çorlu Belediyesi'ne devredildi. Üç ay sürecek tadilatın ardından belediye binayı kültür sanat faaliyetleri için değerlendirecek.

GÜNDEM 19.04.2017 21:14:00 0
Ticaretin Kalbi Atıyordu Kültür Sanatın Kalbi Atacak

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası arasında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası eski hizmet binasının Çorlu Belediyesi'ne devri için protokol imzalandı.Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Çorlu Belediyesi başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile basın mensupları katıldı.

 

3 AY SÜRELİ TADİLAT

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, her iki kurumun da mutabık kalarak Çorlu halkının faydalanması adına ilgili binanın Çorlu Belediyesi'ne devrinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Binada 3 ay içerisinde yapılması öngörülen tadilat çalışmalarının akabinde binanın Çorlulu vatandaşların kullanımına sunulacağını belirten Başkan Baysan, 439 metrekare tabanlı zemin dahil beş kattan oluşan yapının çeşitli kurumlardan görüş alınarak 12 taksitte ödenecek yaklaşık 1,5 milyon Türk Lirası bedelle Çorlu Belediyesi'ne devir olunacağını dile getirdi.

 

KÜLTÜREL FAALİYETLER İÇİN

 

Söz konusu binanın kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacağını dile getiren Başkan Baysan, şehrin merkezinde ve ulaşımın kolayca sağlanabileceği bina içeriğinde kültür ve sosyal projeler merkezi, kadın ve gençlerimiz için lokal, bilgi evi, tasarım atölyesi ve down sendromlu gençlerimizin sosyal hayata adapte olmasını ve katılımını sağlayacak Down Kafe’nin olacağını söyledi.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Başkan Baysan konuşmasının sonunda belediyenin devam eden projelerinden olan Atakent Kapalı Pazar Yeri hakkında bilgiler verirken; yaklaşık 25 milyon Türk Lirası ihale bedelli 2 bin500 kişilik spor salonu ve ihale aşamasında olan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi ile Trap Sahası yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu ve gerçekleştirilen binanın devrinin hayırlı olmasını dilerken bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın ardından konuşan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ise; Çorlu'da kurumlar ve kurumların yöneticileri olarak yıllardır Çorlu halkına hizmet etmek adına daima bir birliktelik ve dayanışma içerisinde bulunulduğunun altını çizdi. Söz konusu protokol neticesinde tesisin belediyeye devri sürecinde emeği geçen Çorlu Belediyesi ve Çorlu Ticaret Odası yöneticileri başta olmak üzere herkese teşekkürlerini ileten Başkan Sülün, binanın her iki kurumu ve Çorlu halkına hayırlı olmasını diledi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ