Şenol Soğutma Dünyaya Üretiyor

Hayrabolu OSB'de kurulu Şenol Soğutma yeni projesiyle üretim çeşidini arttırıp ihracatını arttıracak. Projenin destekçisi Trakya bütçesinin yüzde 45'ini üstlendi.

GÜNDEM 18.04.2017 20:51:00 0
Şenol Soğutma Dünyaya Üretiyor

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından açılan 2015 İktisadi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Çevre Dostu Soğutma Grubu Üretimi, İhracatın Arttırılması Ve Markalaşma” projesinin açılışı Hayrabolu’da yapıldı.Hayrabolu OSB’de faaliyet gösteren Şenol Soğutma Limited Şirketi tarafından hazırlanan projenin açılışına Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, firma sahipleri ve davetliler katıldı.

 

ÖNEM VERİYORUZ

 

Açılışta bir açıklama yapan Genel Sekreter Şahin, Hayrabolu’da sanayi üretimi konusunda ciddi bir artış olmasının sevindirici olduğunu belirtti. Şahin şunları söyledi: “Bölgemizden yapılan ihracatın artışına özel bir önem veriyoruz. Hayrabolu’da üretim yapan firmaların içinde ihracat yapan firmalarımız var. Her geçen yıl bunlara yenileri ekleniyor. Bu çok sevindirici bir gelişme.

 

ÜRÜN ÇEŞİDİNİ ARTTIRACAK

 

Bugün hizmete alınan makineler ile destek verdiğimiz Şenol Soğutma farklı ürünlerin üretimine yönelecek ve inşallah ihracat yapma imkanını arttıracaktır. Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen firma yetkililerini ve çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Alınan ekipmanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

 

BÜTÇENİN YÜZDE 45’İ AJANSTAN

 

Uygulama süresi verilen uzatma ile birlikte 15 ay olan proje kapsamında yüksek basınç poliüretan makinası, panel presi, roll-form, saç şekillendirme makinası ve jeneratör alındı. Toplam bütçesi 252 bin 793 TL olan projenin yüzde 45’i Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.  

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN