Bu Seferki Zirve Şerife Bacı İçin

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Tekirdağ Şubesi üyeleri, "Şerife Bacı ve Tüm Şehitlerimizi Anma ve İstiklal Yolu Yürüyüşü"ne katıldı. 106 kilometrelik yolda Küre DaÄ?

SPOR 17.04.2017 21:08:00 0
Bu Seferki Zirve Şerife Bacı İçin

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Tekirdağ Şubesi üyeleri, “Şerife Bacı ve Tüm Şehitlerimizi Anma ve İstiklal Yolu Yürüyüşü”ne katıldı. 15 kişilik bir grup ile Tekirdağ’ı temsil eden dağcılar, Türkiye’nin birçok yerinden katılım sağlayan toplam 200 kişilik bir grup ile yürüyüş yaptı. Üyeler Milli Mücadele yıllarında şehit olan ecdadımızın yaşadığı duyguları bir nebze olsun yaşamak ve ülkenin birlik ve beraberliğine gasp eden, asker, polis ve masum vatandaşları hedef alan terör örgütlerine karşı tepki için, İnebolu’dan Kastamonu’ya kadar yüründü.

 

DÖRT GÜNDE 106 KİLOMETRE

 

1920-1922 yılları arasında İstanbul ve Rusya’dan kaçırılan mühimmat, İnebolu’dan başlanarak Kastamonu’daki askeri birliklere ulaştırılmaktaydı. 200 kişilik dağcı gurubu bu güzergâha bağlı kalarak soğuk hava şartlarında dört gün süreyle konaklamalı olarak toplam 106 kilometre yol kat etti. Bu güzergâhta Küre Dağları aşılarak Kastamonu’ya ulaşıldı.Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü yapılan bu yürüyüşe başından sonuna kadar destek oldu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Gündoğdu, TESKİ Genel Müdürü Sayın Dr. Şafak Başa’yı makamında ziyaret ederek, TESKİ Genel Müdürlüğü’nün “Şerife Bacı ve Tüm Şehitlerimizi Anma ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” etkinliğine vermiş olduğu desteklerden dolayı, Genel Müdür Başa’ya teşekkür plaketi takdim etti. Gündoğdu, ayrıca desteklerinden ötürü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Müdür Başa ve Genel Müdür Yardımcısı İ.Feyzi Ünal’a ayrı ayrı teşekkür etti.

 

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

 

Genel Müdür Başa da, böylesine anlamlı bir organizasyonun bir parçası olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, yaptıkları yürüyüşten dolayı dağcıları tebrik etti ve TESKİ olarak bu tür sosyal projelere desteklerinin süreceğini kaydetti.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN