"Bu Anayasa'da İşçi ve Emekli Yok"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce sanayileşmenin getirdiği nüfus artışıyla emekçi yoğun bir görünüme bürünen Çerkezköy'de Anayasa'daki değişiklik talebinde işçi ve emeklinin ye

SİYASET 15.04.2017 00:07:00 0

Pazar günü gerçekleşecek referanduma ilişkin olarak Türkiye turuna çıkan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin yolu Çerkezköy’den de geçti. Halktan referandumda “Hayır” oyu vermesini isteyen Muharrem İnce sanayileşmenin getirdiği nüfus artışıyla emekçi yoğun bir görünüme bürünen Çerkezköy’de değiştirilmek istenen Anayasa’da çok önemli bir eksiği hatırlattı:

 

SADECE TEK ADAM HÜKÜMETİ VAR

 

“Pazar günü nihayete ermeye ve ‘Hayırlı’ günlerin başlangıcını görmeye başlayacağız. Bu Anayasa da yer alan değişiklikte sadece Tek Adam Hükümeti var. Hiçbir denetim mekanizması olmadan istediğini yapmak için bu değişikliği istiyor. Sen sanıyor musun bu Anayasa’da senin hakların var olacak? İş artık ayağa düştü. Meydanlara gelip Anayasa konuşmuyorlar. ‘Birinci, ikinci, üçüncü madde şu’ diyen yok.

 

DEVLET BAHÇELİ’NİN BEKAASI

 

Ben bu Anayasa paketini 50-60 kere 100 kere okudum. Bunun içinde emekliye, öğrenciye, ev kadınına, ekonomi var mı, terörle mücadeleye bir şey var mı? Hiçbir şey yok. Sana bana yok. Tek bir kişiye ayarlanmış. Bir kişiye hazırlanmış sistem bu. Terörle mücadele yok ama şehitler son bulacakmış. Bu 18 maddenin iki maddesi hemen yürürlüğe girecek. Diğer 16 maddeler 2019’da yürürlüğe girecek. Yani devletin bekası diyorlardı ya o Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil, demek ki Devlet Bahçeli'nin bekasıymış, onun koltuğuymuş demek ki! Bu Anayasa da işçi yok, öğrenci yok, emekli yok, esnaf yok, terörle mücadele yok. Bu yüzden ben bu anayasaya hayır diyorum.”

 

ALLAH, “ÇALMAYIN” DER

 

AKParti’nin seçim kampanyalarını din üzerinden yürüttüğünü dile getiren İnce; ‘’Yolda afiş gördüm. ‘Tek bayrak için evet yazmış’ hayır çıkarsa çift bayrak mı olacak? ‘Allah için evet yazmışlar’ Allah evet deyinde demez, hayır deyinde demez. Ama Allah çalmayın çalmayın der. Balıkesir’de gördüm. Göklerden gelen bir karar varmış. Ne kadar ilkel bir İslam inancı. Onu da bilmiyor cahil. Allah sadece göklerde değil. Sağımızda, solumuzda, burada, her yerde. Bunların aklı sadece bir yerde. Haram helal ver Allahım, garip kulum yer Allahım. Akılları onlara çalışıyor.

 

UÇAK NEREDE MAĞARA NEREDE

 

O kadar ileri gitti ki dün Peygambere benzetiyor kendini. Peygamber mağarada müşriklerden saklanıyor. Örümcekler ağ örüyor. Hepimiz biliriz bu meseleyi. Bir mağaranın adını yanlış söylüyor. İmam Hatip bitirmiş. Uçağa bakmışlar ben uçakta yoktum diyor. Uçak nerede mağara nerede. Yahu sen kendini peygamberle mi kıyaslıyorsun. Biz burada din iman karşılaştırmaya gelmedik’’ dedi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ