Edirne'de Tematik Teknopark Kuruluyor

Trakya Teknopark A.Ş tarafından Trakya Kalkınma Ajansı 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında hazırlanan ''Trakya Üniversitesi Tematik Teknopark Fizibilite Raporu'' projesinin tanıtÄ?

GÜNDEM 11.04.2017 20:53:00 0
Edirne

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

 

Genel Sekreter Mahmut Şahin, Trakya Üniversitesi’nin bilgi birikimi ve tecrübesi ile bölgemizde öncü ve önder bir üniversite olduğunu belirtip, “Yeni nesil teknopark tüm Türkiye’de ve Balkanlar da cazibe merkezi olacak. Bilginin birikimin ve becerinin merkezi olacak. Bu noktada birlikte çalışıyoruz. Üniversite sanayi işbirliği noktasında Teknopark için verdiğimiz emeğin karşılığını almalıyız. Bekleyecek kaybedecek vaktimiz yok” dedi.

 

İKİ ALTERNATİF

 

Tematik teknopark kurulması ile ilgili iki alternatif üzerinde duruldu. Birincisi alternatif, tarım başlığında tematik teknopark, ikinci alternatif olarak da tarım, enerji, çevre, turizm ve bilişim üzerine teknopark kurulması tartışıldı. Agropark projesi için yeni bir toplantı yapılması ve çalışmalara başlanmasına karar verildi ve toplantı sona erdi. Projenin Dr. Ahmet T.KaradenizYerleşkesi’nde bulunan 48 bin metrekarelik arazide yapılması planlanıyor.

 

Haber / Gökhan TEKER