"Aileyi Bile Tüm Aile Yönetiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu referandum çalışmaları kapsamında Kırklareli'de bulunan taksi duraklarını ziyaret etti.

SİYASET 10.04.2017 21:05:00 0

Vekil Vecdi Gündoğdu anayasa maddeleri üzerinde açıklamalarda bulundu.Özellikle 16 Nisan’da verilecek olan kararın önemli olduğuna değinen Gündoğdu, “Bir aileyi yönetme yetkisi, reisliği bile tek kişiye verilmeyip eşler arasında yetki paylaşılırken şimdi bütün yetki bir kişiye verilmeye çalışılıyor, bu akıl tutulmasından başka bir şey değildir” dedi.

 

AKIL TUTULMASI

 

Gündoğdu:  “Türkiye gibi büyük bir devlet yönetiminin tek kişiye verilmesinin, bütün yetkilerin tek kişide toplanmasının, denetimin ve yargılanmasının neredeyse imkânsız hale getirilmesinin kabul edilir bir yanı yoktur. Bir ülke yönetiminin bir araç yönetimiyle veya gemi yönetimiyle kıyaslanması yine akıl tutulmasından başka bir şey değildir.

 

KABUL EDİLİR YANI YOK

 

Biz burada bakkal dükkanı, dernek, kooperatif, sendika şubesi veya holding yönetiminden değil büyük bir devletin yönetiminden bahsediyoruz. Demokrasinin vazgeçilmez kuralı olan kuvvetler ayrılığı ilkesinin yok edildiği bunun tam tersi kuvvetler birliğinin olduğu bir sistem veya rejimin adı ne olursa olsun kabul edilir bir yanı yoktur” diye konuştu.

 

Haber / Mensure KARDEŞ