Kapaklı'ya "Yok" Yok Kültür Merkezi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kapaklı'ya yaptıracağı kültür merkezinin temeli atıldı. Merkez içinde Türk Hamamı, sauna, buhar odası, SPA merkezi, kafe restoran da yer alıyor.

GÜNDEM 31.03.2017 00:40:00 0
Kapaklı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı ilçesine yapılacak olan Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer'in yanısıra CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, ilçe belediye başkanları, siyasetçiler ve bürokratlar ile çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreninde konuşan  Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün yapılacak inşaat ile bilgiler verirken Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer Kapaklı'ya yapılan yatırımlar için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür etti.

 

GEREKLİ BİR YATIRIM

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Albayrak temeli atılacak olan Kültür Merkezi'nin  büyük bir çaba ve emek sonrasında ortaya çıktığını belirterek "Bu Kültür Merkezi Kapaklı için çok gerekli olan bir yatırımdır. Buradan bütün Kapaklılı vatandaşlarımız faydalanacaktır. Tesisin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

ÜST GEÇİT ONAY BEKLİYOR

 

Geride kalan üç yıl içinde Kapaklı'da ciddi yatırımlara imza attıklarını belirten Albayrak, Kapaklı için önemli olan dalcık ve üst geçit projelerinin hazırlandığını karayollarındanonay beklendiğini söyledi.

 

CAMİİ VE MEZBAHA

 

Albayrak,“Ama Kapaklı'ya,   Kapaklı'ya yakışan bir cami yapacağız. Bu müjdeyi de üç ayların başlangıcında veriyorum. Ayrıca Saray ilçesine de Kapaklı’nın da yararlanacağı bir mezbaha yapacağız. Yaptığımız hizmetleri bütün vatandaşlarımız kullanacaktır” dedi.

 

MANDALI PLAKETLE ONURLANDIRDI

 

Temel atma töreninden sonra yatırımların Kapaklı'ya gelmesinde emeği olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Genel Sekreter Oral Karakaya içinKapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından hazırlatılan plaketler verildi. Albayrak’ın plaketi Milletvekili Öztrak, Karakaya’nın plaketi aynı zamanda meslektaşı olan Kaymakam Yüzer tarafından verildi.

 

 27 MİLYON TL’YE MALOLDU

 

İhalesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, 8 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilen, projeleri de Etüd ve Proje Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan  ve 3 bin 657 metre kare alanda yaklaşık 27 Milyon 700 bin liraya mal olacak olan kültür merkezinin bir yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

 

“YOK” YOK!

 

Ayrıca merkezin içinde 90 araçlık kapalı otopark, 296 kişilik çok amaçlı salon, asansörler, fitness ve pilates salonu, Türk Hamamı, sauna ve buhar odası, Spa Merkezi, üç adet cep sineması, balo ve sergi salonu, kütüphane, dokuz adet derslik, öğretmenler odası, kafe ve kafe restoran, fotoğrafçılık, müzik, tiyatro ve dans atölyeleri bulunacak.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN