"Tüm Ülkücüler 'Evet' Diyecek"

Referanduma yönelik çalışmalarını Muratlı'da sürdüren Mustafa Yel, MHP İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde moral buldu. MHP İlçe Başkanı HüseyinTufan; vatanını ve bayrağını se

SİYASET 31.03.2017 00:35:00 0

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Yel, 16 Nisan’daki referanduma yönelik saha çalışmalarını Muratlı’da sürdürdü. AK Parti Muratlı İlçe Başkanı Metin Arıcı, partili yöneticiler ve belediye meclis üyelerinin de eşlik ettiği Yel gün boyu ilçe merkezi ve kırsalında sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Esnaf ve vatandaş ile görüşüp halk oylamasında, “Evet” oyu kullanmalarını istedi. Yel ayrıca Muratlı’da yerel basın ziyaretlerinde de bulundu.

 

HÜSEYİN TUFAN SÖZ VERDİ

 

Mustafa Yel ve beraberindeki heyet MHP Muratlı İlçe Başkanı Hüseyin Tufan’a da konuk oldu. Mustafa Yel’in basın bürosundan basına servis edilen haberde yer aldığına göre HüseyinTufan, 16 Nisan’da tüm Milliyetçi, vatanını ve bayrağını seven ülkücülerin mührü, “Evet” için vuracağının sözünü verdi.

 

MHP İLE BİRLİKTE HAZIRLADIK

 

Yel de, “Bizler bu çalışmayı Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber 18 madde haline getirdik, meclisten geçirdik ve Cumhurbaşkanımızın onayından sonra şimdi sözün sahibi olan milletin önüne getiriyoruz. Ben inanıyorum ki MHP’li ve ülkücü kardeşlerimizin de ‘evet’ diyerek verecekleri destekle milletimizin iradesi sandıkta tecelli edecek ve bu ülkenin önü tamamen açılacaktır” dedi.

 

DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE

 

Mustafa Yel, Muratlı’da günü STK’ların başkanları ve muhtarların yer aldığı geniş bir toplantı ile tamamladı. Bu toplantıya AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel de katıldı. Yel burada özetle,  “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuru için önemli bir adımdır. Yeni sistemin getireceği istikrar ve güven ortamı Türkiye’nin daha güçlü bir atılım dönemine girmesine vesile olacaktır.

 

EN GÜÇLÜ MECLİS

 

Bu sistem ile birlikte Meclis, Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar güçleniyor. Kanunlar artık hükümetin teklifiyle değil, sadece milletvekillerinin teklifiyle çıkarılacak, Meclis sadece kanunları hazırlayıp çıkarmakla kalmayacak, Cumhurbaşkanını ve Hükümeti de denetleyecek, yürütmenin Meclis’ten çıkarılmasıyla birlikte Milletvekilleri kendi illerinin proje, icraat ve sorunlarına odaklanacaktır” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ