AKA Velileri Akülü Araç Sahibi Yaptı

Süleymanpaşa Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri Tekirdağ'daki diğer kurumlara örnek olmaya devam ediyor. Hayırsever kişi ve kurumlar, bağışlarının doğru adreslere ulaştırılmasında S?

GÜNDEM 26.03.2017 23:48:00 0
AKA Velileri Akülü Araç Sahibi Yaptı

Bunun son örneği Tekirdağ AKA Koleji oldu. AKA Koleji, Green Day İyilik Hareketi adını verdikleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER) aracılığıyla engelli bir vatandaşa akülü sandalye hediye etti.

 

TESLİM EDİLDİ

 

Akülü sandalye, Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Hizmet Binası toplantı salonunda düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi vatandaşa teslim edildi.Törende Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, SEKOMER Sorumlusu Şerife Türüdü ile AKA Koleji Müdürü Gülay Çınar ve AKA Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Nihal Pehlivanoğlu katılırken, engelli vatandaş ve annesi de hazır bulundu.

 

KAHVALTI GELİRİYLE

 

AKA Koleji Müdürü Gülay Çınar, “AKA Koleji olarak Green Day İyilik Hareketi başlığı altında öğrencilerimiz, velilerimiz ve kurumumuz işbirliği ile sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz. Bu kapsamda bir kahvaltı organize ettik. Velilerimizle bu kahvaltıda bir araya geldik. Kahvaltıdan elde edilen gelirle de bir akülü sandalye satın aldık. Bu akülü sandalyeyi de gerçekten ihtiyacı olan birine ulaştırmak için SEKOMER ile irtibata geçtik. Bizimle çok ilgilendiler. Başta Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat olmak üzere emeği geçen herkese AKA Koleji olarak teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

ENGELLERİ BİRLİKTE KALDIRIYORUZ

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da yaptığı açıklamada, “Belediye olarak ilk günden beri hedefimiz Süleymanpaşa’yı engelsiz kent haline getirmek. Bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Ancak biz bu çalışmaları vatandaşlarımızla, kentimizde faaliyet gösteren her türlü kurumla işbirliği içinde el ele gerçekleştirmekten yanayız. Bunu da yine göreve geldiğimiz ilk günden beri dile getiriyoruz. Üç yılın sonunda görüyoruz ki artık bu bilinç Süleymanpaşa’da yerleşti. Belediye ve kent olarak birlikte hareket ediyor, engelleri birlikte kaldırıyoruz. AKA Koleji’ne bu duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür ediyor, benzer çalışmaların devamını diliyorum” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT