"HAYIR" DEDİĞİ İÇİN KANAL D'DEN KOVULAN DEĞİRMENCİ İZDİHAMA SEBEP OLDU

Referandumda "Evet" demenin "Özgürlük" sayıldığı "Demokratik" Türkiye'nin "Bağımsız" kanallarından Kanal D programcılarından;referandumda "Hayırâ??

GÜNDEM 23.03.2017 21:00:00 0
 

Sabah haberlerinin sevilen yüzü, yeni kitabıyla sevenlerinin yüzünü güldüren Gazeteci Yazar İrfan Değirmenci, Süleymanpaşa Belediyesi’nin organizasyonunda Tekirdağlı hayranları ile buluştu.İrfan Değirmenci, Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi ve imza gününe geçtiğimiz ay ifade özgürlüğünün kısıtlanması nedeniyle sabah programından birlikte ayrıldığı ekip arkadaşları Ertuğrul Albayrak ve Buluş Akpolat ile birlikte katılırken, öğrenciler ve Değirmenci hayranı Tekirdağlılar salonu tıklım tıklım doldurdu.

 

CUMHURİYETİN AYDIN YÜZÜ

 

İrfan Değirmenci’nin konuşması öncesi Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kısa bir açıklama yaparken; “Bugün çok özel bir gün. Türkiye çok özel bir süreçten geçiyor. Eminim ki buraya gelen bütün Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş insanları şimdiden kararlarını zaten verdiler. Ama bir defa daha dayanışmamızı pekiştirmek için, medyanın hazmedemediği, görevden uzaklaştırmak zorunda kaldığı, cumhuriyetin aydın yüzü İrfan Değirmenci ile sizleri buluşturmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

 

HAKİMİYET MİLLETİNDİR ÖYLE DE KALACAK

 

Başkan Eşkinat’ın ardından sahneye gelen Gazeteci Yazar İrfan Değirmenci konuşmasına bazı yayın organlarından Süleymanpaşa Belediyesi’ni karalamak üzere çıkartılan habere tepki göstererek başlarken; “Az önce Karacakılavuz’a gittik. Birkaç yerde haber olmuş, Atatürk heykeli getirmişler Edirne’den. Köyün meydanına koymuşlar, gittik gördük. Gelirken de yağmurda ıslanmasın, kamyon üstünde yıpranmasın diye korumaya almışlar poşetlerle. Birkaç yerde art niyetli haberler çıkmış, ‘Atatürk heykelinin başına CHP’li belediye poşet geçirdi’ diye. Heykeli ve konulduğu yeri gördük. Çok güzel bir eser olmuş. Orada Kadriye abla ile tanıştık. Heykelin üstünde ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ yazıyor. Ne güzel söylemiş Atatürk. Hakimiyet bizim, sizlerin, milletindir öyle de kalacak. Biz de bunu böyle söyleyip kendimizi ifade etmiştik. Sonra bir gecede kendimizi kapının önünde bulduk. Her şerde bir hayır vardır diye düşünüyorum. Belki de böylesi daha hayırlı oldu.” dedi.

 

“AYDINLIK YÜZLERİ İLE BİR ARAYA GELİYORUZ”

 

Sözlerine bir uyuyup uyanalım adlı kitabıyla devam eden Değirmenci; “Bir kitap yazmıştım son 1 yıl içinde. Ekranlara çıkar sabahları size gösterir biraz okurum kitaptan diyordum ama nasip olmadı. Şu an iyi ki yazmışım diyorum. Kitabım sayesinde Türkiye’nin dört bir yanında sizler ve sizin gibi ülkemizin aydınlık yüzleri ile buluşup bir araya geliyoruz.” diye konuştu.

 

“BU İLGİ BİZE VE ÖZLEMLERE”

 

Söyleşiye katılan gençlere seslenerek sözlerine devam eden İrfan Değirmenci; “Bizlerin isteği pırıl pırıl güzel günlerde her görüşten genç bir araya gelsin, konuşsun, sohbet etsin. Kavga etmesinler. Bütün istediğimiz bu. Hep bunu söyledik ve bunu söylemeye de devam edeceğiz. Daha güzel günler yakın diye düşünüyorum. Her gittiğimiz yerde her yaştan ilgi gösteren gençler oluyor. Bu ilginin bize olduğu kadar dile getirdiğimiz, ifade ettiğimiz özlemlere olduğunun da farkındayız.” şeklinde konuştu.

 

“BU ÜLKE HEP VAR OLACAK”

 

Değirmenci; “Bizler umut doluyuz. Hiç tahmin etmediğiniz kadar büyük bir sevgi ve ilginin ortasında bulduk kendimizi. Çok teşekkür ediyoruz sizlere. Bu da geleceğe umutla yürümemizi sağlıyor. Umut sizler var oldukça hep var olacak. Bu güzel ülke sizler var oldukça hep var olacak. Birbirinden çok farklı renklerde ama hep yan yana, omuz omuza durmayı başaran Atatürk Gençliği olduğu sürece bu ülke hep var olacak.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

İMZA KUYRUĞU 1.5 SAAT SÜRDÜ

 

Programına özellikle gençlerin sorularını dinleyip ekip arkadaşları Ertuğrul Albayrak ve Buluş Akpolat ile yanıtlayarak devam eden Değirmenci, tüm soruları içtenlikle yanıtlarken cevapları ile katılımcıları bir kez daha kendisine hayran bıraktı.Etkinlik İrfan Değirmenci’nin hayranlarını kırmayarak kitaplarını imzalaması ve hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona ererken, Değirmenci’ye kitaplarını imzalatmak isteyen hayranlarının oluşturduğu kuyruk yaklaşık bir buçuk saatte bitti.

 

Haber / Mensure KARDEŞ